Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 september 2009, 18:38
WBL's schermafbeelding
WBL WBL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Leiden
DTV: Humax iHDR-5200C
Berichten: 22
Question S/PDIF: Geluid naar HomeCinema

Ik gebruik de S/PDIF uitgang van de Humax iHDR5050-C en plug die in in mijn LG home cinema set LG LH-RH7000S. Nu krijg ik alleen geluid als ik naar HD zenders kijk. Bij alle andere zenders hoor ik niets.

Mijn televisie (P42G10) heeft ook een S/PDIF uitgang. Dus ook even getest maar dat geeft hetzelfde probleem. Bij HD zenders krijg ik netjes Dolby Surround geluid te horen maar bij de overige zenders krijg ik helemaal niets te horen.

Hoort dit gewoon zo en moet ik om geluid te krijgen bij niet HD zenders dan via bijvoorbeeld component out (rood, blauw, groen) aansluiten op mijn home cinema set?

Zo ja, dat is erg onhandig aangezien ik dan tijdens het zappen ook iedere keer op mijn homecinema set van AV-input moet gaan wisselen. Zijn er splitters of conversie kastjes o.i.d waarin ik S/PDIF én component out kan prikken en die vervolgens in mijn S/PDIF ingang van mijn home cinema set doe zodat ik niet iedere keer van AV-input hoef te wisselen?

Zo nee, (dus ook niet HD zenders zouden geluid moeten geven via S/PDIF) wat zou dan de oorzaak kunnen zijn dat dit bij mij niet werkt?

-edit-
Overigens heb ik op mijn TV wel op alle zenders geluid.