Discussie: CI+ CAM-module.
Los bericht bekijken
  #26  
Oud 16 september 2009, 17:13
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlodewijks Bekijk bericht
Dus als ik het dan op deze manier zou doen dan moet ik een splitter plaatsen bij de aansluiting die uit de muur komt en dan 1 coax kabel naar de ingebouwde CAM en 1 coax kabel naar de Humax en vanaf daar een scart naar de DVD Recorder en vanaf de DVD Recorder een scart naar de TV.
Ja, zo kun je het doen. De Humax heeft een doorlusmogelijkheid voor coax, dus je zou eventueel de splitter uit kunnen sparen.

De DVD recorder hoeft in principe niet met de coaxkabel te worden aangesloten als je de ingebouwde (analoge) tuner niet meer gebruikt om opnamen te maken, maar ...

de ingebouwde klok van de DVD recorder synchroniseert automatisch met de tijd die de recorder via de ingebouwde tuner uit teletekst haalt. Zo heeft de recorder altijd de juiste tijd en kan de recorder ook automatisch de tijd aanpassen bij de overgang tussen wintertijd en zomertijd. Als je de recorder niet meer op het kabelnet hebt aangesloten werkt dit niet meer, en dat kan best vervelend zijn als je nog afhankelijk bent van de timer in de recorder voor het programmeren van opnamen. Als je recorder over synchro rec beschikt, dan kun je de opnamefunctie laten aansturen door de aangesloten decoder en dan hoef je alleen de timer van de decoder te programmeren. Maar als de recorder niet over synchro rec beschikt, dan zul je toch moeten kunnen vertrouwen op de timer in de recorder, en dan is het essentieel dat de recorder over de juiste tijd beschikt.

Laatst gewijzigd door Riparius; 16 september 2009 om 22:37