Los bericht bekijken
  #5  
Oud 16 september 2009, 15:33
jk-gouda's schermafbeelding
jk-gouda jk-gouda is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 april 2009
Locatie: gouda
Berichten: 15
Standaard ci+cam van Ziggo in caiway-gebied

Ik heb een beetje op de gok de ziggo-cam gekocht ook al woon ik in Caiwaygebied. En het werkt.
Gegevens: ik heb een 46W5720 (dus een 46W5500)
firmware: 1.202EA, updates uitgeschakeld

Omdat de al een digitaal geinstaleerde was, heb ik simpelweg de caiwaykaart in de cam gedaan en de cam in de tv ; voor de zekerheid (maar ik weet niet of het echt nodig was) heb ik opnieuw de zenders laten zoeken. Dan naar "instellingen"; daar was de knop van de de ca-instellingen opgelicht (dus de cam was herkend), daarop gedrukt en verder ging het eigenlijk vanzelf.
Het demonstratie HD kanaal van Caiway (zentv) heeft een fabelachtig beeld, ook het beeld van de andere zenders lijkt beter maar daar durf ik niet echt mijn hand voor in het vuur te steken omdat ik nu eenmaal niet de beelden naast elkaar kan zien. Ben in ieder geval dik tevreden.

Overigens, even eerlijk: simpelweg de cam in de tv gedaan is niet helemaal waar. Ondanks regelmatige waarschuwingen ook op dit forum, had ik eerst zowel de kaart verkeerd in de cam als de cam verkeerd in de tv gedaan. Als ik het goed heb onthouden is het nu zo: als je de cam met de opdruk naar je toe hebt moet de kaart er met de chip naar achteren in. En de cam moet met de opdruk naar achteren in de tv. Zal wel een logica inzitten.