Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 september 2009, 01:47
Heathcliff's schermafbeelding
Heathcliff Heathcliff is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Steenwijk / @home
Ziggo Internet: Digitaal totaal + HD
DTV: CI+ op Sony Bravia KDL-40W5500
Berichten: 19
Talking CI+ werkt goed op Sony Bravia KDL-40W5500

Heb vanavond mijn CI+ opgehaald en geinstalleerd. Na wat probleempjes werkt het uiteindelijk perfect. Ik vertel even wat ik heb gedaan. Misschien hebben anderen er nog wat aan.

Thuisgekomen heb ik het doosje uitgepakt, smartcard in CI+ cam gestopt en CI+ cam in mijn Sony Bravia gestopt. Hij werd niet herkend. Cam er weer uitgehaald nog een keer er in gedaan. Et voila, hij wordt herkend.

Daarna in de instellingen van digiatale TV een volledige scan naar zenders uitgevoerd. Dat leek goed. Maar daarna bleek dat ik alleen Nederland 1 (normaal en HD) en Ziggo zender overzicht kon bekijken. Bij andere zenders werd aangegeven dat er geen toegang was oid.

Ik heb toen de firmware geupgrade naar versie 1.570 EA. Zie: http://support.sony-europe.com/tv/lc...&m=KDL-40W5500. Nadat ik de USB stick in de TV had gedaan en had gekozen voor systeemupdate ging de TV uit en aan. Daarna gingen gedurende een minuut of twee groene, rode en oranje lampjes knipperen op de TV terwijl het beeld zwart bleef. Daarna ging de TV nog een keer uit en aan en even later had ik weer beeld en werd de melding gegeven dat de update gelukt was. Ik kon echter nog steeds al die zenders niet bekijken.

Daarna heb ik de oude smartcard in de CI+ cam gestopt en toen kon ik wel alle zenders kijken die voorheen kon kijken. Probleem zat dus in de nieuwe smartcard, waar ook de HD zender op zouden moeten staan. Deze smartcard was door de leverancier voor mij geactiveerd via de website van Ziggo. Ik wilde dit zelf ook nog eens proberen, maar dat deel van de site ligt nu momenteel plat. Toen wilde ik proberen via de telefoon te activeren, maar ik moest 3 keer terugbellen voordat het klantnummer dat ik invoerde werd herkend. Derde keer werkte het. En een minuut later kon ik ook via mijn nieuwe smartcard TV kijken en dus ook de HD zenders en preview zenders. Het activeren door de leverancier was dus blijkbaar niet helemaal goed gegaan. Ik merkte daarna wel dat het rijtje met zenders niet compleet was.

Ik heb toen in de instellingen voor digitale TV de Frequentie en het Netwerk ID ingevuld die ik had opgezocht in het boekje dat ik bij de cam had gekregen. Daarna nog een keer een scan uit laten voeren en toen waren wel alle zenders compleet!

Alles werkt nu prima! Ik ben erg blij dat ik nu alles heb geintegreerd in de TV. Geen aparte afstandbediening meer voor de decoder. En voor het kijken van films kan ik via DLNA en het menu van de TV direct alles benaderen van het netwerk!

Ciao!
René