Discussie: D-Link DIR-655
Los bericht bekijken
  #53  
Oud 15 september 2009, 21:03
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Het MAC adres van het Arris-modem moet je zeker NIET klonen; dat geeft gegarandeerd problemen.

Het MAC adres van de PC (wanneer die zonder router wel goed werkt) kan je klonen, maar dat ook liever alleen als test (om te zien of een ander MAC adres - lees ander IP-adres liefst op een andere CMTS - iets uitmaakt).

Wanneer je blijvend moet klonen (omdat je anders steeds weer op dezelfde brakke CMTS uitkomt, of omdat je IP-adres geheel/gedeeltelijk geblokkeerd is door vroeger misbruik) kun je het beste het oorspronkelijke MAC adres van de router nemen (dat is dan b.v. 00-xx-xx-xx-xx-xx) en dat veranderen in een nieuw/ander maar in ieder geval UNIEK ander MAC adres (b.v. 11-xx-xx-xx-xx-xx).

De specificaties van netwerken/internet gaan er namelijk van uit dat elke ethernet aansluiting/adapter ter wereld een UNIEK MAC adres heeft, en je kan dus nooit met zekerheid voorspellen welke software of onderdelen van software verkeerd gaan omdat zij daar vast op rekenen.

En je bent al bezig moeilijkheden op te lossen, dus het toevoegen van potentiële nieuwe problemen aan een bestaand probleem is dan een heel slecht idee.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.