Discussie: CI+ CAM-module.
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 15 september 2009, 20:20
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Nu spreek je jezelf wel tegen lees dit maar 's door, daar zeg je toch heel wat anders
Dat klopt, maar dat heb ik geschreven op 16 mei en heeft betrekking op de situatie bij de W4000 serie van Sony. Toen wist ik nog niet dat Sony de timerfuncties van de ingebouwde EPG behoorlijk heeft uitgekleed bij de nieuwe series met CI+ slot die in aanmerking komen voor Ziggo-certificatie.

Bij deze nieuwe toestellen is het namelijk niet meer mogelijk timeropnamen te programmeren via de EPG, en ook de Smartlink functie, die bij de oudere series kan worden gebruikt om de opname-functie van een aangesloten DVD recorder aan te sturen is komen te vervallen. Daarmee is het - technisch gezien - weliswaar nog steeds mogelijk om het composiet signaal van de TV op te nemen, maar praktisch is dit nauwelijks bruikbaar.

Los hiervan heb ik ook in mijn eerdere post al gewezen op een aantal beperkingen waar je sowieso rekening mee moet houden als je de TV als signaalbron voor je opnamen wil gebruiken:

De meeste DVD recorders van Sony zijn in staat RGB signalen op te nemen via één van de beide SCART aansluitingen, zodat een beter resultaat kan worden verkregen door op te nemen vanaf een losse (externe) decoder. Als je dus toch al in het bezit bent van een losse decoder en je stelt prijs op een optimale beeldkwaliteit dan is het raadzaam ook de losse decoder te handhaven en deze aan te sluiten op de SCART ingang van de DVD recorder die RGB signalen accepteert. Slechts één van de beide SCART aansluitingen achterop de recorder accepteert RGB input, raadpleeg hiervoor weer de handleiding van de recorder. Als je de losse decoder gebruikt voor opnamen van programma's van digitale zenders dan is het gewoon mogelijk via de ingebouwde DVB-C tuner van de TV gelijktijdig naar andere digitale zenders te kijken zonder dat dit invloed heeft op je opname. Uiteraard moet je dan wel in het bezit zijn van twee smartcards, één voor in de TV en één voor in de losse decoder.