Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #171  
Oud 15 september 2009, 20:18
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxbro Bekijk bericht
Beste anoniem,

Nu heb ik een nieuwe tv 40we5w hoe nu te handelen met de nieuwe ci+ cam.
Moet ik de cam erin hebben zitten wanneer ik de tv voor het eerst aanzet of eerst de netwerkcode voor mijn gebied invoeren in de tv.
Sorry maar ik vind het een beetje onduidelijk zou je hierin iets specifieker kunnen zijn.
Ik veronderstel dat je eerst gecontroleerd hebt of je TV op de lijst staat van gecertificeerde TV's. Zo ja, check dan of je de juiste software hebt. (minimale versie is genoemd elders op dit forum en op de portal).
Je moet eerst de TV installeren, begin met de juiste landkeuze (nederland), taalkeuze (nederlands) en volg de handleiding van de TV en de instructies die ook gelden voor het installeren van een Settop box. Dat betekent concreet, invullen van frequentie en netwerk-id (nummer) eventuele controle instellingen QAM(64) en symborate (6,875 Ms/s) waarna de installatie zal starten.

Als de installatie gelukt is (bij samsung ~10 sec, bij sony iets langer, bij philips veel langer ) moet op positie Ned 1 HD verschijnen.
Hierna kun je de CI+ CAM plaatsen (eerst de smartcard aanbrengen in de CAM, let op het op de juiste manier aanbrengen) in de TV.

In het beeld verschijnt een scherm dat het proces (stap 1-5) van authenticatie toont. Als alles goed verloopt dan verschijnt uiteindelijk een melding "Authentication OK". Hierna is de CAM klaar voor gebruik. Als je naar ned2 HD zapt dan moet er een beeld verschijnen. Als je de kaart verkeerd hebt aangebracht verschijnt een E-06 (denk ik) smart card defect. De smartcard moet dan omgedraaid worden, chip zijde naar achteren.
Met citaat reageren