Discussie: Modem: Wel IP, maar geen data
Los bericht bekijken
  #40  
Oud 15 september 2009, 13:18
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Welkom bij de club djtdjt,

De container met Arris modems voor de regio Woerden heeft waarschijnlijk blootgestaan aan een overdosis straling want de problemen lijken wel erg regionaal te zijn.
Hoedanook; de layout van je lampjes is bij ons dito (waarbij lampje link wat onregelmatiger knippert) en wij hebben vanaf 3 september al geen verbinding meer. De enige oplossing is zoals eerder gesuggereerd; koppel een oud modem aan en laat dit door de HD activeren totdat de monteur komt.
Oorzaak is een (deels) mislukte firmware update van het modem door Ziggo; in een aantal verzorgingsgebieden (zoals bij ons) is dit goed misgegaan.

Sterkte de komende dagen!

gr
Robus

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djtdjt Bekijk bericht
Hey,

Ik heb sinds gisteren geen Internet/Telefonie meer met een Docis 3 Arris Modem. Het modem heeft een paar weken prima gefunctioneerd, maar sinds gisteren staan doen de lampjes op het modem dit:
Power: On
DS: ON
US: ON
Online: On
Link: Knipperend
Telephone1: Knipperend
Telephone2: Off

Ik heb geen internet maar krijg wel een IP adres toegekend. Natuurlijk biedt de helpdesk mij een monteur aan.. deze kan pas volgende week donderdag komen :S leuk tijdens het studeren.
Nu lees ik dat meer mensen uit de omgeving een soortgelijk probleem hebben, maar dit kwam eerder voor uit de reacties te zien.

Heeft er iemand intussen meer nieuws of informatie over het probleem, want ik kan er slecht tegen om op een monteur te wachten voor anderhalve week.

Mvg,

djtdjt