Los bericht bekijken
  #3  
Oud 14 september 2009, 18:18
jeroensum's schermafbeelding
jeroensum jeroensum is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 september 2009
Locatie: IJmuiden
Ziggo Internet: Extra alles in 1 abbo met Arris modem
DTV: Geen
Berichten: 2
Standaard

CeeS, dank voor de hulp. Heb gisteravond alle stappen gevolgd maar geen soelaas. Wel duurde het bij de 2e keer starten, enorm lang voor het modem weer up & running was. Omdat het zolang duurde en de verbinding ook vandaag niet (meer) stabiel was besloot ik nogmaals het modem uit en aan te zetten. Nu duurde het weer erg lang maar daarna was de verbinding (weer) stabiel. Omdat ik het niet normaal vond dat het modem er bijna 5 minuten over deed heb ik het modem nogmaals uit- en aan gezet. Nu startte het modem binnen 1 a 2 minuten compleet op, de problemen met de mail zijn nu ook verdwenen.

Na wat navragen (kennisen kring met o.a. een kabel monteur) blijkt dat de modems soms een firmware update krijgen, deze check doen de modems o.a. tijdens het starten, daardoor duurt het opstarten dus langer. Omdat mijn modem dit meerdere malen achter elkaar heeft gehad kan dit probleem 2 achtergronden hebben gehad; danwel wordt de firmware opvolgend geplaatst en kan het dus nodig zijn het modem meerdere malen te starten (dit lijkt mij vreemd maar niet onlogisch), danwel kan het zijn dat vanaf het begin af aan de firmware niet goed heeft kunnen installeren en heb ik dus steeds met oude firmware gedraaid waar problemen mee bekend zijn.

Hoe dan ook, door jouw idee om het eens zonder router e.d. te proberen is het probleem wél opgelost, daarvoor dus dank ;-)