Los bericht bekijken
  #1  
Oud 14 september 2009, 15:35
AAP's schermafbeelding
AAP AAP is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Rijswijk
Ziggo Internet: Ziggo Z3
DTV: ?
Berichten: 4
Standaard Router valt uit en andere internetproblemen

Hoi,

Mijn router valt om de 3 a 4 weken uit, daardoor valt mijn internet ook uit. Ik moet mijn router handmatig aan/uitzetten om verbinding te krijgen. Via de pc kan ik hem niet restarten. (in browser je IP-adres typen).

Ik woon in een huis waar ik met 4 mensen het internet deel.
(Ziggo 3 abonnement). Op dit moment gebruiken er 3 mensen het internet.
Ik heb een modem met draad en een Belkin router. (geen draadloos).

Nu is het kabelgebruik in het huis nogal onduidelijk. De huisbaas heeft toentertijd het aangelegd, maar weet ook niet meer hoe alles is aangesloten.

Ik woon boven een kantoor waar het internetkastje met modem en router is geïnstalleerd. Ik vind het nogal vervelend om telkens om de 3 weken bij deze mensen te moeten aankloppen om mijn router te resetten.

Het kantoor dat op de begane grond zit, heeft volgens mij een ADSL verbinding. Ik heb al eens gevraagd of wij daar gebruik van kon maken. Maar dat wilde men niet.
Het lijkt mij ook niet verstandig om draadloos internet te nemen. Omdat het huis redelijk groot is en ik bang ben voor snelheid verlies.

Omdat ik in een redelijk groot huis woon, kan de derde persoon geen internet krijgen. Want dan moet er een kabel door 3 kamers worden getrokken. De huisbaas wil dit niet doen, en wij zijn hier allemaal niet technisch ed. Omdat zij toch van het internet gebruik wilde maken, heeft zij hiervoor heeft zij een apparaatje gekocht waar zij het internet van de beneden buurman aftapt. ( ik zal binnenkort eens vragen wat zij precies heeft gekocht, ze is namelijk verhuist).

De router dat toentertijd is gekocht is een kleine 4 jaar oud, tevens het modem.

Ik kon een kleine twee jaar geleden met mijn NEWSLEECHER bestanden binnenhalen van om en bij 1000 kb/sec. Nu is dit 800 kb/sec.
Ik woon in Rijswijk en heb de Speedtest gedaan (op Naaldwijk afgestemd)
http://www.speedtest.net/result/564825373.png

Ik heb Ziggo al gebeld, en die vertelde dat het aan mijn router ligt. Het probleem is, dat ik niet tijdens kantoor tijden daar kan zijn en ook niet als het kantoor gesloten is.
Een van de Ziggo telefoniste vertelde mij tevens dat de modem 4 weken geleden is gereset. Terwijl wij nog geen week ervoor, hem handmatig hadden gereset. Dat wil zeggen (sommige stekkers eruit halen en de aan/uit knop aan en uitzetten).

Wat ik het liefst wil is de hele internet aansluiting 1 etage hoger zetten en op mijn kamer zetten. Zodat ik de router makkelijker zelf kan resetten.

Waar ligt het probleem?

Heb ik een oude router?
Heb ik een oude modem?

Ik ben nogal een groentje op dit gebied...

alvast bedankt

gr