Los bericht bekijken
  #13  
Oud 14 september 2009, 11:59
jknip's schermafbeelding
jknip jknip is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 februari 2007
Locatie: Broek op Langedijk / Multikabel
Ziggo Internet: All In One max / Technicolor
DTV: HorizonBox 7401
Berichten: 9
Standaard Snelheid met analyzer gemeten

Inderdaad om1, daar heb je gelijk in.
Ik monitor nu mijn snelheid enige tijd en heb inmiddels diverse sites (speedtest.ziggo.nl; speedtest.net; speedtest.bbned.nl/test/meter.php en www.speed.io/index_en.html)
De speedtest van ziggo geeft meestal de hoogste snelheid, maar ik kom zelden boven de 20Mb/s.

Vandaag had ik de beschikking over een LanAnalyzer die de snelheid op de kabel tussen modem en router meet (100Mb/s verbinding). Deze meting is onafhankelijk van allerlei processen op mijn PC.
Ik heb nu op mijn PC 3 vensters geopend naar de Ziggo speedtest en die alle 3 gestart.

Mijn analyzer geeft nu het totale verkeer aan en dat komt nu hoger uit. Ik zie nu snelheden tussen de 35 en 48 Mb/s.
Dit bewijst voor mij dat het modem en de verbinding naar Ziggo in iedergeval deze snelheid kan verwerken. Er zal dus weinig mis zijn met mijn signaalniveaus en mijn modem firmware denk ik.

Het feit dat ik via speedtest.net naar b.v. Amsterdam of Haarlem (mijn buurt) geen hoge snelheden haal moet dus in het backbone netwerk van Ziggo worden veroorzaakt. Ik denk dat steeds meer 50Mb/s klanten deze tests doen en dat daardoor de backbone ook wel eens verstopt raakt.
Overigens monitor ik continu de netwerkactiviteit met de Taakbeheer van mijn PC. Die blijkt aardig overeen te komen met mijn LanAnalyzer. (zolang ik maar 1 PC aan heb staan)