Discussie: CI+ CAM-module.
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 14 september 2009, 06:23
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Volgens de handleiding (pag 222 punt 6) levert de EXT(RGB) aansluiting zowel analoge als digitale TV als uitgaand signaal, waarbij bij digitale TV alleen SD geleverd wordt (HD zenders zullen gedownscaled worden lijkt me).
Er staat inderdaad dat die EXT aansluiting zowel bij analoge als digitale TV ontvangst signaal levert, maar dat betekent niet dat het signaal op die aansluiting digitaal is of zou kunnen zijn. En er staat ook niet dat die aansluiting een (analoog) RGB signaal levert van het ontvangen TV programma. In het tabelletje direct eronder blijkt dat ook: voor invoer zijn Video (waarmee kennelijk composiet wordt bedoeld) en Audio (L/R) alsmede RGB mogelijk, maar voor uitvoer alleen Video en Audio (L/R), geen RGB dus. Een en ander wordt bevestigd door het schakelschema op blz. 323: RGB is alleen input, geen output.

Verder vind ik het nogal bedenkelijk dat volgens het aansluitschema op blz. 221 een normale SCART kabel kennelijk alleen via een speciaal verloopkabeltje is aan te sluiten. Dat is niet standaard, want alle TV's voor de Europese markt zijn al zeker 25 jaar uitgevoerd met een SCART aansluiting.