Discussie: CI+ CAM-module.
Los bericht bekijken
  #16  
Oud 14 september 2009, 00:02
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Ik ben niet op de hoogte van alle merken TV's welke aansluitingen ze hebben, maar bij mijn a.s. aankoop; de Samsung PS50B850 staat in de gebruiksaanwijzing een SCART-aansluiting welke (volgens mij) wel degelijk digitale signalen uitstuurt. Het is de 'EXT RGB' aansluiting en in de beschrijving staat:
'EXT (RGB), ingangen of uitgangen voor externe apparaten, zoals een
videorecorder, dvd-speler, spelcomputer of videodiscspeler.
In de EXT-modus ondersteunt DTV Out alleen MPEG SD-video en -audio'.


Uiteraard word het digitale signaal omgezet naar analoog maar dat gebeurt bij alle SCART uitgangen van de losse kastjes ook.
Een SCART aansluiting werkt niet met digitale signalen. SCART transporteert alleen analoge audio (mono of stereo) en analoge video (composiet en meestal RGB, soms S-video maar dat niet gelijktijdig met RGB).

Het is niet aan te raden om digitale TV-programma's met een DVD recorder op te nemen van een SCART aansluiting van een TV, omdat deze SCART aansluiting uitsluitend composiet video levert. RGB via SCART is namelijk niet bidirectioneel, en omdat de SCART aansluiting van alle moderne TV's geschikt moet zijn voor RGB input kan deze geen RGB output leveren.

De meeste DVD recorders kunnen echter wel een RGB signaal opnemen, en daarom kan een veel beter resultaat worden verkregen door de SCART RGB uitgang van een losse decoder aan te sluiten op de SCART RGB ingang van de DVD recorder.