Los bericht bekijken
  #25  
Oud 13 september 2009, 17:46
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DVB-Extraterrestrial Bekijk bericht
Ja, dit klopt en over het algemeen zitten de HD zenders via DVB-S2 en de SD zenders via DVB-S, dus wil Ziggo het op dezelfde manier invoeren?

Dit zou betekenen dat mensen die nu HD kanalen bekijken via een settopbox een nieuwe settopbox nodig hebben en ook dat je geen HD kanalen meer kan zien met je mooie DVB-C ontvanger met CI+ CAM...

Vanuit Ziggo snap ik het wel vanwege de bandbreedtebesparing, maar voor de klanten is het allemaal weer klote, met name omdat ik voor de eindgebruiker geen voordelen zie tov de huidige uitzendnorm (Ik bedoel je ziet het verschil niet op je beeld tussen een MPEG4 AVC stream via 256QAM of via 1024QAM bij wijze van spreken, het voordeel is alleen voor Ziggo)

Nou ja, het enigste is dat er meer ruimte komt voor nieuwe kanalen, maar ik persoonlijk heb hier geen behoefte aan...

Misschien kan Anoniem een toelichting geven op wat de plannen zijn voor DVB-C2?
Voor de toekomstige ambities is het nodig dat we nog efficiënter gebruik maken van het beschikbare frequentie spectrum op kabel. Daartoe is het nodig dat kabel operators zich uitspreken over het ondersteunen / toepassen van een nieuwe standaard. Zonder deze support zullen de fabrikanten van halfgeleiders immers niet fors investeren in deze nieuwe standaard / technology. De invoering zal mogelijk pas plaatsvinden in combinatie met de invoering van andere protocollen / standaarden zoals Docsis 4.0 en een opvolger van h.264 of introductie van 1080p. Het is dus zeker niet zo dat DVB-C2 het bestaande gebruik van DVB-C vervangt. DVB-S2 is ook pas ingevoerd toen het gecombineerd kon worden met de introductie van HD, zoals dit geldt ook voor de invoering van DVB-T2.