Discussie: CI+ CAM-module.
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 13 september 2009, 17:15
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlodewijks Bekijk bericht
Ik heb mijn sony DVD recorder op onderstaande manier aangesloten zodat ik analoog opneem en tegelijkertijd digitaal tv kan kijken:

Echter komt Ziggo binnenkort met een eigen CI+ CAM Module voor de digitale ontvanger in de tv. Hoe gaat mijn aansluiting er dan uitzien. Wel zodat ik gewoon tv kan kijken tijdens het opnemen.
Je kunt om te beginnen beter een extra RGB SCART kabel nemen zodat je de RGB SCART aansluiting van de decoder via de DVD recorder kunt doorlussen naar de TV. Dan kun je namelijk - ook nu al - digitale TV programma's opnemen met de DVD recorder.

Als je straks een CI+ module hebt voor de TV, plus een extra smartcard, dan kun je gewoon digitale TV kijken via de TV zelf. Je kunt dit nu al testen met Nederland 1 SD en Nederland 1 HD. Deze zenders worden onversleuteld doorgegeven en zijn dus ook zonder CAM of smartcard te bekijken. Als je het RGB SCART signaal van de decoder doorlust via de DVD recorder kun je ook gelijktijdig een andere digitale zender opnemen. Ook dit kun je nu al uittesten.