Los bericht bekijken
  #2  
Oud 12 september 2009, 20:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroensum Bekijk bericht
-Wireshark gedraait, geen opvallende meldingen.


Sinds het overstappen zijn er 2 dingen gewijzigd, de router en het modem. Gezien beide bij geen enkel ander protocol problemen hebben en ik de volledige snelheid met gemak haal, acht ik de kans dat het probleem aan mijn kant ligt erg klein.
Als je met Wireshark kijkt, waar treedt dan de vertraging op, ofwel wanneer wacht wie op wie en op wat....

Je schrijft dat dns prima werkt, maar het zou kunnen dat daar toch de vertraging optreedt.

Om alles uit te sluiten moet je eens proberen met een losse pc waar je één van de servers met pop3 vanuit bijvoorbeeld thunderbird, of een andere mailclient ook de mail opvraagt (mail dan niet wissen op de server zodat je het nog een keer kunt doen).

Die PC dan eerst eens aansluiten los op je modem, dus zonder de router (wel eerst even modem uit/aan zetten anders accepteert hij de pc niet, na terugzetten modem ook weer modem even uit/aan). Werkt het met een losse PC wel snel ?

Daarna router ertussen en je serverpark nog even los laten van de router. Zelfde test, is het dan wel sneller ?

Daarna je eigen DNS er weer eens tussen en als laatste via je server. Kun je er dan achter komen tot wanneer het goed gaat ?

Als je verbinding verder goed is, verwacht ik niet dat het aan Ziggo ligt omdat anders iedereen vergelijkbare problemen zou moeten hebben, aangezien je verbinding zelf wel goed is (speed en rtt) schrijf je.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....