Discussie: beeld op dvd zetten
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 11 september 2009, 21:48
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hillpet Bekijk bericht
Lijkt mij een geval van MacroVision copieer beveiliging.
Nee dat is het zeker niet. De Humax levert bij weergave van niet-versleuteld opgenomen programma's via de analoge uitgangen geen macrovision signalen. Verder is het zo dat alle Sony DVD recorders netjes een mededeling op het scherm laten zien dat het signaal niet kan worden opgenomen als je probeert een met macrovision beveiligd analoog signaal vanaf een externe bron op te nemen.
Citaat:
Wel jammer om van de Humax (digitaal opgenomen) af te spelen via Scart (digitaal --> analoog) om vervolgens door de Sony weer te laten MPEG2 comprimeren (analoog --> digitaal) om er weer een digitale DVD van de maken. Kun je niet beter in 1x de stap maken om de (digitale) TS file van de Humax af te halen en die met een video bewerkings programma direct op DVD te zetten ?

-Peter-
Dat is zeker waar. Maar daar komt wel wat meer kennis van zaken bij kijken dan bij het simpelweg koppelen van een DVD recorder via SCART. En als TS dat al niet tot een goed einde weet te brengen mag je betwijfelen of hij/zij dit dan wel probleemloos voor elkaar krijgt ...