Los bericht bekijken
  #73  
Oud 11 september 2009, 21:13
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Die workaround is hier al genoemd: gewoon bij de installatie voor een ander land kiezen, in ieder geval niet Nederland. De taal van de gebruikersinterface kan wel gewoon op Nederlands blijven staan. Ziggo is - tot nog toe - de enige kabeloperator die zulke idiote aanvullende eisen stelt als het niet meer naar eigen inzicht kunnen sorteren en nummeren van de zenders, terwijl dat al decennia lang gemeengoed is bij alle TV's. De firmware voor andere landen is niet kreupel gemaakt, en dus kun je daarmee nog wel de zenderlijst naar eigen inzicht inrichten. Je zult even moeten experimenteren welke landeninstellingen goede resultaten geven.
Ziggo en Anoniem zullen blijven verwijzen naar Samsung om te laten zien dat het anders kan. Daar kan je wel vrij indeelbare favorieten lijsten maken.
Ik heb geen ervaring met Samsung tv's maar bij de losse samsung decoders werkt dit voor mij best goed. De Samsung 360 zou in de basislijst ook met andere kleuren moeten aangeven welke zenders nieuw zijn maar helaas werkt dit niet. Dus zonder de hele basislijst opnieuw helemaal door te bladeren weet ik ook niet welke zenders er eventueel nieuw zijn. Ook staat er achter veel kanalen in de basislijst "Not Completed" zodat je nog niet weet welke zender er achter dat nummer hoort.
Kortom de theorie achter het niet mogen rommelen in de basislijst is mooi maar in de praktijk werkt het bij de huidige goedgekeurde ontvangers ook niet zoals het hoort.

Ook het automatisch op positie 1 zetten van NED1HD werkt bij mijn decoder niet terwijl dat voor Ziggo genoeg is om een nieuw te certificeren tv niet goed te keuren. (ik weet dat Samsung daar mee bezig is maar voorlopig werkt het nog niet).