Los bericht bekijken
  #334  
Oud 11 september 2009, 11:14
djcujo's schermafbeelding
djcujo djcujo is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2004
Locatie: Midwoud
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcel71 Bekijk bericht
Zal niet zo gek lang meer duren en de concurenten mogen op het kabelnetwerk, hierover gister een stuk gehoord van collega KPN die bij bijeenkomst was. De consument zal niet snel overstappen want die weten niet beter en reageren op storingen pppff. Voor beheerders en icter's zou dit meer uitkomst bieden, eigenlijk zou men open poort of vaste ipadressen etc kunnen toelaten op gebruikers die er ervaring mee hebben, maar wie dan? icter's die msca, mcse of dergelijk aan papieren hebben, of kunnen aantonen dat zij in de wereld werken, zo weet ziggo dat er geen hobbyisten zijn die met servertje aan klooienzijn. Misschien een ideetje.
Dit is volgens mij niet zo makkelijk hoor... Ik geloof nooit dat ze je op basis van certificaten extra opties kunnen aanbieden Bied het gewoon als extra service aan voor een klein bedrag bv. vast ip voor 1 euro per maand of zo. Gebruikers die er niets mee hebben zullen dat dan ook nooit doen, en degene die er wel wat aan hebben hebben dat er zeker wel voor over.

Nu terug naar de eigen mailserver..
Ik snap zelf deze constructie juist niet helemaal... Poort 25 inkomend dicht gooien ?? WHY ? Draai het juist lekker om... Poort 25 inkomend open en uitgaand dicht behalve naar de smtp servers van ziggo. Wat je binnen krijgt aan mail zal hun niet veel uitmaken lijkt mij.. het gaat juist om wat je eventueel aan spam naar buiten stuurt! Dat zouden ze moeten blokkeren.
Uitgaand kan je dan de ziggo servers gebruiken als smarthost en kunnen hun dus nog eens alles scannen / monitoren om te kijken of er extreem veel mail uit gaat (spam)

Misschien is dit wel te logisch gedacht, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan