Los bericht bekijken
  #495  
Oud 11 september 2009, 10:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Interneppen Bekijk bericht
Toch apart, want je hoort eigenlijk alleen maar veel klachten over de Arris modem. En bij jou is het de Ubee die niet goed functioneerd. Misschien net een rotte modem te pakken.
De meest verkochte auto heeft ook de meeste klachten....
Er zijn nou eenmaal heel weinig Ubee's uitgedeeld tot nu toe en heel veel Arris modems. De meeste klachten zullen dus bij Arris modems zitten als je naar absolute getallen kijkt.

Het grootste deel van de Arris modems werkt gewoon goed, het is dus niet een structureel probleem waar iedereen last van heeft. De meeste abonnees met Alles-in-1-Extra halen gewoon hun normale snelheid, maar die hoor je niet klagen en over het algemeen ook niet melden dat ze zo tevreden zijn . Een forum geeft dus meestal een vertekend beeld van de werkelijke verhouding tussen goed-werkend en niet-goed-werkend. Van degenen die de speed niet halen is een deel toe te schrijven aan computer/netwerk/router problemen, een deel aan signaalproblemen in de wijk of huisaansluiting en een deel aan een probleem met de modems. Dat laatste zou met een firmware update opgelost moeten zijn. Voor de eerste twee opties helpt die firmware update ook niet en is de oplossing lokaal/regionaal te vinden.
Het is dus niet zo dat alle Arris modems een te lage snelheid hebben, blijkbaar is dat ook alleen in bepaalde gebieden dus vermoedelijk een combinatie tussen CMTS onderdelen en het modem.

Toen de Ubee net uit was, werkte de telefoon niet bij veel mensen die dit modem hadden, daar is al een firmware update voor geweest.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....