Discussie: Klacht: interactieve tv werkt maar niet
Los bericht bekijken
  #55  
Oud 11 september 2009, 03:04
Qlife47's schermafbeelding
Qlife47 Qlife47 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 september 2009
Locatie: Utrecht Ziggo
Ziggo Internet: Ineteractieve TV
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 2
Lightbulb Ook eens iets positiefs over Ziggo...(ik werk er niet)

Na inderdaad 5 dagen ploeteren heb ik wat tips en trucs op een rijtje.
Misschien kan iemand zijn/haar voordeel mee doen.
Probeer zo snel mogelijk door te dringen tot een technisch type als je er niet uitkomt. Ben daar toch goed geholpen.Zorg daarvoor dat je de essentiële zaken op een rijtje hebt. 100% signaal en kwaliteit in het instellingen/info scherm (kan dus wel ondanks vele meters tussen de meterkast en mijn Cisco) en op de volgende pagina checken of de DHCP van Ziggo aan je interne modem een MAC en IP adres heeft toegekend (alles ingevuld, dan is je bekabeling in ieder geval OK en kan de helpdesk je niet met kluitje in het riet sturen). Vaak staat daarboven dan "Bezig".....en dat blijft zo. Wat bij mij dan werkt is het volgende. Terwijl "bezig" nog steeds vermeld staat ga ik naar Systeem en geef opnieuw de opdracht tot Installeren van Interactieve Televisie. Dan wordt je gewaarschuwd dat je dit alleen moet doen als het niet werkt....dus gewoon doen (zie ook pagina 11 van Handleiding)....dat duurt dan een paar minuten....waarna bij mij het verlossende "geactiveerd" in de bovenste regel verschijnt. Sommige series in TVTheek doen het dan nog niet, maar ik kreeg te horen dat men series van commerciele zenders nog niet "gecleared" heeft kwa rechten. Wat slordig om ze er dan toch in te laten staan. Maar check bijvoorbeeld met Keijzer en de Boer.
Bovenomschreven truc moet ik trouwens steeds opnieuw toepassen omdat ik de Cisco van de netspanning haal ("stekker eruit") als ik hem niet gebruik aangezien ik gemeten heb dat het apparaat in de standbye-stand toch zeker 21 Watt gebruikt (26-27 Watt als het apparaat aanstaat) en het is toch een beetje zonde om dat dag en nacht te verbruiken voor niets en nog meer CO2 uitstoot. Automatisch opnieuw tot stand brengen van de interactieve verbinding na wegvallen van de stroom is blijkbaar niet mogelijk.
Nog een tip: probeer eens een lagere versterkingsgraad op de signaalversterker (bijv. 10 ipv 15 meter). Er werd mij verteld dat een te sterk signaal naar de Cisco ook storend kan werken voor het interactieve deel (ben geen installatie technicus dus kan daar niet over oordelen).
Laatste tip: Check of er ergens nog een signaalverdeler is de coax-lijn zit (meestal ook in de meterkast, meerdere aansluitingen in huis) en probeer die te omzeilen, door de ingang daarvan los te koppelen, aan te sluiten op de ingang van de versterker en op het 0-dB aansluitpunt door te lussen naar die verdeler. Dit was bij mij een belangrijke stap naar een werkend systeem.
Hoop dat ik niet te veel op één post heb gezet...ben nieuw hier. Sterkte allemaal!