Los bericht bekijken
  #78  
Oud 11 september 2009, 03:02
wood's schermafbeelding
wood wood is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2009
Locatie: Boskoop
Berichten: 24
Thumbs down

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
SLA = Service Level Agreement
Dit is een document waar in staat dat Ziggo zich aan bepaalde voorwaarden verplicht, denk aan het oplossen van storingen en uptime van de verbinding. Aangezien deze niet worden afgegeven aan Ziggo-Home abonnementen heb je hier dus ook geen recht op. Wanneer je dus financiele compensatie wil zal je die dus zelf bij Ziggo (onderbouwd) moeten aanvragen. En dan geld het ook nog tot op een bepaalde hoogte, denk aan kosten die jij moet maken aan bijvoorbeeld de helpdesk e.d.
Wat een onzin. Je gaat een overeenkomst aan. De leverancier heeft leveringsplicht en de afnemer betalingsplicht. Als Ziggo zijn verplichting tot levering van een deugdelijke dienst niet nakomt is Ziggo juridisch ingebreke. Zo simpel is dat.

Ziggo maakt op talloze locaties niet waar wat ze belooft. Dat is voldoende grond tot schadevergoeding. Of tot ontbinding van de overeenkomst, maar dat is niet van belang omdat de opzegtermijn al gereduceerd is tot een maand.

Als je door deze brakke internet-verbinding schade wordt berokkend, direkt of indirect kun je volgens het BW (Burgerlijk Wetboek) schadevergoeding eisen. We hebben het in dit land zo geregeld dat het BW boven een SLA-clausule uitgaat. Of wat voor groente je ook op dit strijdtoneel wilt brengen. Zoek maar op het woord: Verbintenissenrecht.

Tjongejonge, de onzin die hier wordt uitgekraamd.

Ziggo beweegt zich op het randje. En je hoeft maar een paar slimme juridisch goed onderlegde slachtoffers te treffen die dit Ziggo-geklungel nou onderhand goed zat zijn en je hebt een proces aan je broek. Een collectief van "Ziggo-gedupeerden" zou een kolossale vuist kunnen maken. Individueel begin je niet zoveel in dit land. Maar als de "slachtoffers" zich zouden verenigen en daarbij ook nog de publiciteit zouden zoeken zou Ziggo een toontje lager zingen en meer resources beschikbaar houden om de bestaande problemen op te lossen.

Maar gelukkig voor de consument zijn er voldoende alternatieven. De monopolistische arrogantie van Ziggo is onlangs beknot door de reductie van de opzegtermijn en wordt in de toekomst verder aangetast door Europese wetgeving en openstelling van de kabel. Daar hoef je niet op te wachten. Overmorgen ben je van de ellende verlost als je wilt, neem gewoon een goeie ADSL-provider.

Laatst gewijzigd door wood; 11 september 2009 om 03:31