Los bericht bekijken
  #52  
Oud 10 september 2009, 22:27
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tuupje32 Bekijk bericht
Zie post hierboven,had toch min of meer gelijk dat het een capaciteits probleem is,is vandaag zelf telfonisch door Ziggo bevestigd,dus je kunt wel stoppen met je indianen verhalen over dat het toch misschien aan de mensen thuis ligt!
Ik snap je punt, maar de kneep zit in dat min of meer. Er is een capaciteits probleem of het is er niet. Ziggo kan echter niet de capaciteit verdelen naar bepaalde soorten abonnementen. Als er een capaciteits probleem is in een regio, dan hebben alle abonnee's ongeacht het type abonnement daar last van. Als je een verhaal verteld, wel het juiste feiten vertellen, en niet een verhaal waarvan slechts een deel klopt, en het andere deel niet.

En toch wil ik ook nog even terugkomen op datgene wat ik wel vaker hier verkondig. Je weet pas waar het probleem zit als je testen hebt uitgevoerd. Als er nog geen testen zijn uitgevoerd, kan je ook nog niet met een vinger wijzen naar de oorzaak, en dat gebeurt helaas maar al te vaak, niet alleen hier op het forum, maar ook binnen bedrijven.

Als jij bijvoorbeeld kampt met een snelheidsprobleem, wil dat nog niet direct zeggen dat je de oorzaak gevonden hebt als er meer mensen posten dat ze snelheidsproblemen hebben en je zelf nog geen enkele test hebt uitgevoerd. Dat is namelijk een aanname, en op basis van een aanname is het slecht werken. Heb je een snelheidsprobleem, eerst de 2 standaard (basis)testen uitvoeren, dat is de enige manier om uit te sluiten of het wel of niet bij jezelf zit.

Wijzen de 2 basis testen uit dat het probleem niet is opgelost, dan blijft er nog een ding over wat je zelf kan testen en dat is of het signaal van het modem goed is. Als blijkt dat alles bij jou thuis in orde is, dan word het Ziggo bellen en zullen zij het moeten oplossen. Het scheelt je direct een discussie aan de telefoon omdat je zelf al testen hebt uitgevoerd, word je dus bespaard, want zij zullen je die ook eerst laten uitvoeren als je dat nog niet hebt gedaan.

Wijzen de 2 basis testesn wel uit dat het probleem is opgelost, dan heb je dus net geconstateerd dat het probleem wel bij jezelf zit, en kan je jezelf een telefoontje naar Ziggo besparen, die kosten uitsparen, en direct gaan werken aan de oplossing.

En de opmerking: Het heeft altijd goed gewerkt is de grootste dooddoener aller tijden op IT-gebied, want wat vandaag nog goed werkt, kan morgen wel niet meer goed werken of stuk zijn. Ook in je eigen installatie/configuratie.


Ik zal zeker niet altijd Ziggo verdedigen, ik zal echter wel altijd tegen mensen ageren die direct gaan klagen over Ziggo zonder zelf ook maar enige test te hebben uitgevoerd. Als je zelf testen hebt uitgevoerd, en daar komt als resultaat uit dat het probleem wel bij Ziggo ligt, zal ik de laatste zijn om dat te ontkennen en alsnog Ziggo te verdedigen. Wel eerst testen, en dan pas klagen en beschuldigen.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 10 september 2009 om 22:36