Los bericht bekijken
  #4  
Oud 9 september 2009, 18:08
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
Ik heb Ziggo alles in 1 plus en eigenlijk staat de hele handel in de woonkamer (modem, AOP, TV, router). Nu wil ik graag een TV in mijn slaapkamer ophangen, echter is daar geen coax aansluitpunt aanwezig.

Ik vraag mij dus af of het mogelijk is om het coax signaal uit het AOP via een adapter over het stroomnet te sturen zodat ik geen kabel hoef te trekken naar de slaapkamer.
Ik weet dat er van die homeplugs zijn die een normaal netwerk via het stroomnet verspreiden, maar ik wil dus eigenlijk dat alleen het TV signaal wordt verstuurd (dus een homeplug met coax aansluiting).

Bestaat zoiets, of is dit op een andere manier nog op te lossen?
Nee, zoiets bestaat niet. Het signaal dat je via de kabel binnenkrijgt beslaat een heel breed frequentiespectrum, dat loopt van ca. 40 tot ca. 900 MHz. Het is uitgesloten dit via het lichtnet te transporteren. Je zult een coaxkabel moeten doortrekken naar de slaapkamer. Gebruik wel kwalitatief uitstekende bekabeling en aansluitmateriaal (stekkers, splitter, eventueel een versterker), of laat het aanleggen door een erkend installateur als je wil dat het goed gebeurt.