Los bericht bekijken
  #4  
Oud 9 september 2009, 17:26
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Met G-wireless haal je in de praktijk max (ongeveer 20Mbit), maar in wat minder goede omstandigheden kan dit al snel zakken.

Om wireless ook de volledige snelheid te behalen heb je in elk geval N-wireless nodig. De router an sich kan de snelheid aan omdat je bedraad wel de snelheid haalt. Nu heb je eigenlijk een paar mogelijkheden.

1- Je koopt een N access point die je aansluit op de router. Hiermee verkrijg je de mogelijkheid tot een sneller wireless netwerk, echter zal ook de pc of laptop van een N-kaartje moeten worden voorzien.

2- Je koopt een geheel nieuwe router met N-wireless (al dan niet dualband). Net als in de eerste optie zal ook hier de pc of laptop van een N kaartje moeten worden voorzien.

Optie 1 geeft je meer apparaten, maar apparaten waar een fout/probleem kan optreden en deze router gaat mogelijk bij een volgende snelheidsverhoging alsnog de bottleneck vormen.

Optie 2 is waarschijnlijk niet eens duurder (wellicht zelfs goedkoper) dan optie 1. Je kan alles beheren op slechts 1 apparaat, en als je nu een goede snelle router koopt, ben je voorlopig ook direct klaar voor de toekomst, Je kan er dus weer even tegenaan.
__________________