Los bericht bekijken
  #1  
Oud 9 september 2009, 16:12
thatonealex's schermafbeelding
thatonealex thatonealex is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: Ziggo
Berichten: 2
Standaard Router levert lage snelheid, bedraad niet!

Dag Allen,

Ik heb net Ziggo Alles-in-een Extra aangeschaft en na veel problemen kunnen activeren. Heb nu ook een draadloze router van netgear, de WGR 614v7. Die heb ik van een kennis gekregen die hem al een jaar gebruikte.

Mijn problemen zijn als volgt. Aan het begin gooide het modem mijn router er na 5 minuten er af. Ik moest dan de lease releasen en opnieuw aanvragen(ik neem aan dat dit ongeveer overeenkomt met ipconfig/release en renew). Daarna deed ie het weer voor een paar minuten maar kreeg ik steeds een lease van 1 uur. Ik heb toen het Mac adres van mijn computer gekloond en nu doet ie het goed.

Echter als ik via een bedraade verbinding op het modem draai(Modem>PC) haal ik ~48Mbit, Via de router ook bedraad (Modem>Router>PC) haal ik ook die snelheid. Maar zodra het draadloos is valt ie terug naar 12-18 Mbit.

Ik heb echt alles geprobeerd. Ziggo helpt me niet omdat ik niet een router van hen heb. Alle settings heb ik geprobeerd, kanaal verander, met/zonder beveiliging, B&G of alleen G.

Ik heb netgear gebeld en die zeiden dat ik geen dual band router heb dus ik kan niet meer dan dat verwachten. Maar ze adverteren toch 54Mbps?

Moet ik nou een nieuwe router kopen(DIR655 ofzo?) of is er iets dat ik kan doen om hem beter te laten werken.

Alvast bedankt!