Los bericht bekijken
  #49  
Oud 8 september 2009, 20:22
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door remyz Bekijk bericht
Maar... ik heb net eens een wat langere UTP (1 meter, bij de router geleverd) gebruikt met als resultaat dat als de router op auto staat, de speedtest.net meting uitkomt op zo'n 35 Mbps. Met de korte kabel is dat altijd zo'n 20 Mbps. Ik meen me iets ter herinneren dat korte kabels invloed hebben op Gbit performance, vandaar dat ik het probeerde. Met de router vast op 100 Mbps is er geen verschil tussen lange of korte kabel, ik zit dan strak op 48 Mbps.
Sowieso vind ik het een raar verschijnsel, maar wat ik nog vreemder, en wat ik ook niet echt kan verklaren, is waarom je op 1000Mbps een hogere snelheid haalt met een langere UTP kabel. Beiden zijn kabels van dezelfde klasse? (CAT5E)? Als een een CAT5 kabel is zou het nog verklaarbaar zijn, die hebben wat moeite met 1000Mbps.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door remyz Bekijk bericht
Persoonlijk kan ik er wel mee leven (met het op 100 Mbps zetten van de router), maar het zit me wel dwars dat ik dit niet kan verklaren.
Same here, ik loop ook te zoeken naar een verklaring, maar kan er ook zo 123 niet een vinden. (heb overigens zelf het probleem niet, heb ook nog geen ED3 modem).
__________________