Discussie: Oproep: geen telefoon
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 8 september 2009, 19:08
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Theo61 Bekijk bericht
Ik hoor ook bij die nederlanders, en net als de rest staat alleen mijn vaste verbinding in het telefoonboek. En dat nummer is sinds 1987 hetzelfde. Daar kunnen weinig gsm nummers tegenop. Maar goed, jouw mening is begrijp ik, dat je geen hogere prioriteit aan telefoon ten opzichte van andere storingen wil geven.

Jammer.
Zo kan je het opvatten, maar het klopt voor een deel. Het is heel vervelende storing, maar om het nu een hoogste prioriteit melding te maken..? Beetje overdreven lijkt mij.

Daarnaast, met een GSM ben je veel beter bereikbaar (ook buiten huis), en kan je ook eigenlijk altijd een noodnummer bellen. Enige voorwaarde voor beiden is dat je binnen bereik van het netwerk moet zijn, en de dekking van de grotere providers is ruimschoots boven de 90%, dus dat zit wel snor. Met een vaste lijn is dit beperkt tot wanneer je thuis bent (of in elk geval binnen bereik van het basis station wat in open veld een 300mtr is.)

Om je eigen voorbeeld te gebruiken. Het ziekenhuis probeert je te bellen op je vaste nummer, maar jij bent even bij de buren of in de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Helaas kan het ziekenhuis je niet direct bereiken en hoor je een belangrijk bericht wellicht te laat. Als je jou GSM nummer had opgegeven bij het ziekenhuis hadden ze je wel direct te pakken kunnen krijgen, die had je mee kunnen nemen naar waar je ook heen bent.



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door prodix Bekijk bericht
Stomme vraag.. maar eh... is het wel een "factor 5" telefoon (dit moet vermald staan op de onderkant van je telefoon of basisstation.

Factor 3 & 4 geven wel meer problemen!
Volgens mij is dit een geval van wel de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt

Elk toestel heeft een aansluitfactor, dat kan 1 zijn, maar kan bv ook 1,5 of 3 zijn. Elke telefoonlijn heeft een maximale aansluitfactor. Voor de meeste lijnen/modems is dit 5 (ook het geval op de analoge KPN aansluiting).

Dit houd in dat deze maximale aansluitwaarde van 5 niet overschreden mag worden. Je kan er dus 5 toestellen op aansluiten met een aansluitfactor van 1. 3 toestellen met elk een aansluitfactor van 2 gaat dus niet goed omdat het totaal dan op 6 uitkomt.

Je kan het eenvoudig nagaan. Loop elk aangesloten toestel (vast en dect) na en controleer wat de aansluitfactor per toestel is. Komt de optelsom boven de 5 uit, dan zal er een toestel moeten gaan afvallen. Is het totaal van de optelsom 5 of lager dan is er niets aan de hand.
__________________