Discussie: Panasonic CI+
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 8 september 2009, 09:28
cistem's schermafbeelding
cistem cistem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: TV
Berichten: 5
Standaard

FireDTV oplossingen en de rest van de CI oplossingen met behulp van Alphacrypt zijn een gok op dit moment. Ziggo is in staat juist die oplossingen te blokkeren.

Het gaat om de combinaties die mogelijk zijn, en eigenlijk is het simpel:

Wat niet werkt:

- CI+ slot met een CI CAM
- CI slot met CI+ CAM

Het eerste geval wordt door Ziggo zelf afgevangen doordat ze een bepaalde modus vereisen van het CI+ slot (wat dus er voor zorg dat je dan een CI+ CAM moet hebben). Het tweede geval is geloof ik ook afgevangen, al zou dat moeten werken volgens de specificatie.

Wat dus wel werkt:

- CI+ slot met Ziggo CI+ cam (ondersteund)
- CI met CI CAM (niet ondersteund)

De eerste oplossing is niet van toepassing voor Panasonic TV's op dit moment (aangezien ze dus nog bezig zijn om dit goed te keuren bij Ziggo). De tweede oplossing werkt op dit moment, ik heb zelf nu een Alphacrypt IC CAM in mijn Panasonic TV*.

De Alphacrypt oplossing werkt redelijk. Het lijkt erop dat Nederland 1 HD bij mij soms signaalkwaliteit verliest plotseling, waardoor je 1 of 2 seconden geen beeld hebt. Rest van de zenders zijn prima in orde, en EPG werkt ook prima.

Punt is dat de Alphacrypt een gok is. De IC CAM kost 79,95 euro (de Classic versie 99,95 euro)**, dat maakt het tot een redelijk dure gok. Veel mensen beweren dat de losse decoders ook op zwart gaan als Ziggo besluit de Alphacrypt oplossing te blokkeren, maar dat is helaas niet helemaal juist. Ziggo is namelijk prima in staat om de firmware van die decoders te updaten vanaf afstand waardoor ze waarschijnlijk wel alleen de Alphacrypt oplossing kunnen aanpakken. Again, geen garanties.

Als je niet opgescheept wil zitten met (eventuele) problemen, en niet bereid bent om die zelf te moeten oplossen dan blijft de losse decoder de enige goede oplossing voor mensen met een Panasonic TV.

* getest met een TX-37G10
** V.H.T. Automatisering in Enschede - www.firedtv.nl