Los bericht bekijken
  #1  
Oud 7 september 2009, 23:02
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard DVB ondertiteling bij Nederland 1, 2 en 3 HD?

Volgens de Nederlandse publieke omroep web portal zou er tegenwoordig sprake zijn van DVB ondertiteling bij Nederland 1, 2 en 3 HD:

Citaat:
Ongevraagd ondertiteling via HDTV
Sinds kort is er een nieuwe techniek toegevoegd aan het digitale signaal. Deze techniek, DVB-ondertiteling, maakt het mogelijk duidelijkere ondertitels voor doven en slecht*horenden weer te geven. Deze ondertitels, herkenbaar aan de verschillende kleuren, horen standaard niet zichtbaar te zijn. In een aantal gevallen geeft de set-top-box bij u thuis deze ondertitels helaas ongevraagd weer. U kunt dit uitschakelen in het menu van uw set-top-box. Ga hiervoor met uw afstandsbediening naar onder*titeling/*subtitles en schakel de ondertiteling uit. Voor bedieningsvragen verzoeken wij u de handleiding van uw set-top-box te raadplegen of contact op te nemen met de helpdesk van uw kabel*maatschappij.
Bron: http://portal.omroep.nl/portal/tt888

Ik kan echter geen DVB ondertitelingsstreams ontdekken bij deze kanalen in Ziggo/Multikabel gebied. Wordt die DVB ondertiteling voor doven en slechthorenden hier soms opzettelijk niet doorgeven? En waarom dan niet?