Los bericht bekijken
  #468  
Oud 7 september 2009, 10:40
Damandan's schermafbeelding
Damandan Damandan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Tegelen - Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra + 4xTV Digitaal Basis
DTV: Twinhan Mantis Cab-CI 2033
Berichten: 249
Standaard

Vorige week heb ik een bericht gestuurd richting de helpdesk en ik verwachtte eigenlijk dat ik hier zoals gewoonlijk een standaard mailtje op terug zou krijgen met één of andere niets zeggende oplossing.

Maar wat schetst mijn verbazing, ik werd vanmorgen gewoon opgebeld.
Over mijn problemen met het modem ging het telefoontje.

Ze hadden naar de waarden gekeken die ze uit het modem hadden uitgelezen en zagen hierin niets raars. Wel vonden ze de upload vrij laag (3,5MBit). Ook verklaarden de Ziggo medewerker dat een afwijking van 10% hanteren als zijnde acceptabele afwijking. Dus van de 50MBit moet 45MBit daadwerkelijk te halen zijn. Is het hoger dan deze 45MBit dan is er van Ziggo zijn kant geen probleem. Wanneer we echter van 5MBit upload 10% halen kom je op 4,5MBit. Dit vond de Ziggo medewerker bij ons dus ook niet acceptabel. Immer is 3,5MBit een stuk lager dan 4,5MBit wat als minimum gezien wordt.

Ik vertelde hem toen over de verhalen van een firmware upgrade die aanstaande is en hij reageerde hier meteen op met het feit dat deze firmware update voor de upload waarde inderdaad een verschil zou kunnen maken. De download waarde zou hier echter geen tot nagenoeg geen verandering in zien.

Zijn advies was dan ook om de aanstaande firmware update af te wachten en indien de waarden zouden verslechteren dit toch door te geven aan de helpdesk.

Toen ik hem vroeg naar de hoge waarden die ik uitlas uit het web-interface van de Arris vertelde hij me dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat klanten in dat interface gingen zitten rommelen. Toen ik hem echter vertelde dat er alleen waarden uit te lezen zijn en er niets te veranderen valt vond hij het echter geen probleem en leek het alsof hij het juist prettig vond dat een klant zich zo goed had verdiept.

Hij vertelde me verder dat storingen veroorzaakt door DECT telefoons of wireless routers absoluut niet aan de orde zijn (iets wel ik zelf overigens ook al vermoedde).

Al met al een bijzonder prettige ervaring met de afwerking van een ingediende klacht. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Nu afwachten of er daadwerkelijk iets aan de waarden gaat veranderen na de firmware update.