Los bericht bekijken
  #16  
Oud 6 september 2009, 01:20
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Tot de introductie ned1/2/3 HD waren er geen noemenswaardige problemen met de h360, er zijn zelfs gebruikers die pretenderen dat de kwaliteit van de 360 aanmerkelijk beter is dan de andere HD alternatieven.
Dat de oorzaak van lipsync niet altijd even evident is, mag ook blijken uit een artikel "Managing Audio Delays and Lipsync for HDTV" http://www.ebu.ch/en/technical/trev/trev_home.html
Helaas heb ik al meerdere keren met de helpdek contact gehad in het verleden dat ik op HistoryHD last van lipsync problemen had. Elke keer was dit nieuw voor de desbetreffende persoon bij de HD en kwam het standaard reset/stroom eraf/kaartje eruit en erin verhaal weer tevoorschijn.

In het artikel staat nou niet echt ingewikkelde problematiek beschreven. Er staat dat het audiosignaal in de keten bij de BBC enkele frames uit de pas kan gaan lopen. Er staat ook dat het probleem makkelijk te vinden is omdat het altijd in stappen van in dit betoog 20ms plaatsvind.De vraag is dan alleen waar dit verschil in de keten optreed.
Bij mij is het veel meer dan 20 ms. Ook wordt het meer in de loop van een programma.

Het tweede gedeelte is wel interressant om voor Ziggo ook toe te gaan passen als extra service aan de klanten nl het regelmatig uitzenden van een test signaal zodat mensen éénmalig kunnen compenseren voor de vertraging in beeldbewerking van decoder en/of tv.