Los bericht bekijken
  #12  
Oud 5 september 2009, 10:40
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JWyndham Bekijk bericht
Voor anoniem en Bullet:
Ziggo heeft .......en een slecht product.
Tot de introductie ned1/2/3 HD waren er geen noemenswaardige problemen met de h360, er zijn zelfs gebruikers die pretenderen dat de kwaliteit van de 360 aanmerkelijk beter is dan de andere HD alternatieven. Sinds de introductie van N1/2/3 zijn er problemen gemeld door een aantal gebruikers met een H360 ontvanger. In deze situatie zou je ook kunnen stellen dat het signaal van de publieke omroep verdacht is. We hebben de omroep ook verzocht om het signaal aan te passen. De karakteristieken van het signaal ligt geheel bij content aanbieder en niet bij de distributeur. Aangezien er ook een percentage gebruikers is dat geen klachten ondervindt, terwijl ze dezelfde ontvanger gebruiken en hetzelfde signaal, ligt het minder voor de hand om de oorzaak alleen bij het signaal (dat ziggo alleen doorgeeft) danwel te ontvanger te zoeken.
Ik ben benieuwd op welke wijze je kunt uitsluiten dat het probleem niet aan je eigen ontvanger ligt, heb je deze laten testen ?

De uitspraak dat ziggo niets wenst te doen is nergens op gebaseert. We hebben enkele weken geleden gemeld dat we nieuwe software aan het testen zijn. Je vergeet maar even dat wij niet zitten te wachten op klachten en ontevreden klanten, het basis pakket van 0 euro is elke klacht direct een verliespost.
Het besluit om de 360 niet langer te produceren ligt geheel bij Samsung, De componenten die in 2005 ontwikkeld zijn worden immers niet meer geproduceerd. De fabrikanten besluiten altijd eenzijdig het moment van End Of Life.

Ten slotte mogen we de oorzaak van problemen mbt HD ontvangst niet generaliseren. Problemen met de geluid / beeldkwaliteit en evt lipsync kunnen veel verschillende oorzaken hebben, waarbij lokale omstandigheden ook een grote rol kunnen spelen. Er wordt bij ziggo verschillende frequenties gebruikt voor de doorgifte van de DTV kanalen waarbij lokale invloeden zoals DVB-T / C2000 en andere ethergebruikers interferentie kunnen veroorzaken. Nogmaals wij onderzoeken samen met Samsung naar een mogelijke oorzaak en hopen dat we een fix kunnen aanbieden de lipsync verbeterd.

Dat de oorzaak van lipsync niet altijd even evident is, mag ook blijken uit een artikel "Managing Audio Delays and Lipsync for HDTV"
http://www.ebu.ch/en/technical/trev/...dio-Delays.pdf

Laatst gewijzigd door anoniem; 6 september 2009 om 12:21