Los bericht bekijken
  #9  
Oud 5 september 2009, 07:38
JWyndham's schermafbeelding
JWyndham JWyndham is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2009
Locatie: Home
Ziggo Internet: z1
DTV: Samsung HR360R
Berichten: 4
Standaard Realiteit

Voor anoniem en Bullet:
Ziggo heeft deze ontvanger gecertificeerd, dus zich aan deze ontvanger verbonden. ziggo heeft daardoor ook de zorgplicht een signaal aan te bieden, dat door deze ontvanger juist wordt verwerkt.
De oorsprong van mijn ontvanger is niet relevant. Het apparaat is door een dealer gecontroleerd en perfect bevonden.
Vergeet een ding niet: omdat ziggo op haar website de ontvanger heeft gecertificeerd heb ik hem gekocht (nogmaals van wie is niet relevant).

Uiteraard is het mensenwerk, fouten kunnen gemaakt worden. Hier speelt echter 'de macht' van een groot bedrijf, waar een individuele klant niet voor telt. Ook anoniem heeft daar last van: "Dan zeg je het abonnement toch op". Gemakkelijk als je de enige kabelaanbieder bent. De klanten zijn te vroeg het HD tijdperk binnengeleid. Ziggo wil alleen maar omzet maken, maar deugt het product wel dat ze aanbieden?
Waar is de eerlijke voorlichting vanuit ziggo? Waar staat dat er problemen zijn met het verwerken van het signaal?

Dit soort zaken wordt allemaal in ogenschouw genomen door de geschillencommissie.
Wat kan de geschillencommissie voor mij betekenen?
Het mag duidelijk zijn dat ik niet behoorlijk HD kan ontvangen (trouwens alle HD zenders, dus niet alleen Ned 1,2, en 3 hebben hier een sync probleem). Met de HD ontvanger kan ik behoorlijk SD kijken. Maar ik had al een SD ontvanger.
De geschillencommissie zal ongetwijfeld een schadevergoeding toekennen voor de aanschaf van de HD ontvanger. Heeft ziggo in mijn geval geluk, want ik heb een zacht prijsje voor de ontvanger betaald.
Kijk ook eens naar de voorwaarden die ziggo zelf hanteert. Ook ziggo is gehouden aan een bepaalde termijn waarbinnen storingen moeten worden opgelost.
Is het technisch simpel? De problemen met NED 1,2 en 3 worden veroorzaakt door de bandbreedte. De problemen met Eurosport, NGC en History zijn in elk gebied anders.
Ziggo heeft dus nog heel veel werk te doen.

Het geloof dat ziggo een fatsoenlijk bedrijf is, ben ik al lang kwijt. De helpdesk is byzonder ondeskundig; de communicatie tussen de technische mensen en de helpdesk is miniem. Schriftelijk reageren wordt niet gedaan door ziggo (bang zich ergens op vast te leggen?), en ik durf zelfs te stellen dat zaken in opdracht van het management opzettelijk worden getraineerd, opdat ze buiten de aanmeldingstermijn van de geschillencommissie zullen vallen. De administratieve computersystemen werken voor geen meter (eerst SAP nu Oracle) en vaak is de informatie waar de medewerkers over beschikken achterhaald. Bovendien kan ik aan de geschillencommissie bewijzen dat door de helpdesk gelogen wordt tegen klanten.

Hoewel de procedure bij de geschillencommissie zeer simpel is, is er toch 1 nadeel. Collectieve klachten worden niet behandeld. alleen individuele klachten worden behandeling genomen. Maar stel je zelf de vraag: al zouden er maar 10 anderen zijn, die op deze wijze benadeeld zijn door ziggo, tegelijkertijd met dezelfde klacht komen, hoe zou er gereageerd worden.......Voor de geinteresseerden dit is de link: http://www.sgc.nl/

Kortom ik geloof niet dat ziggo iets wenst te doen aan het sync probleem en stap voor stap haar klanten wil forceren naar de aanschaf van een nieuwere ontvanger. Zelfs anoniem is daar al mee begonnen:" De ontvanger wordt niet meer gepromoot, de ontvanger wordt niet meer geproduceerd." Mijn reactie: ja en?
Houdt dat in dat het dan maar niet hoeft te werken?

De economische achtergrond kan ik goed begrijpen. Een organisatie vergelijkbaar met een Hedgefonds is eigenaar van ziggo geworden. Elke cent moet uit het bedrijf gewrongen worden (in dit verband is het interessant te zien hoe de investering op de balans wordt verwerkt); als dat ten koste gaat van de klanten dan moet dat maar.
Het is niet voor niets dat ziggo en upc gedwongen gaan worden aan andere providers toegang te geven.

Ik wens de mensen die werken bij ziggo veel sterkte toe, het is niet eenvoudig om daar te werken: Ontevreden klanten, ontevreden aandeelhouders en een slecht product.