Los bericht bekijken
  #32  
Oud 4 september 2009, 08:43
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
...Ook hier zie ik het probleem niet? Of je nu aan het begin van de maand je salaris ontvangt, of aan het eind van de maand. Uiteindelijk moeten alle kosten toch van datzelfde maandelijkse salaris betaald worden. Als Ziggo dus rond de 25e incasseert, terwijl jij rond de 7e salaris hebt gehad dan moet dat geld er dus al 2 weken staan. Wat is dan het probleem met incasseren?
Geredeneerd vanuit een situatie dat maandinkomen en maandlasten met elkaar in balans zijn klopt je redenatie. Echter als je op jaarbasis in evenwicht bent of een variabel inkomen hebt dan wordt het toch schuiven en bepaald men liever zelf wanneer uitgaven plaatsvinden. Kortom tegenstrijdige belangen. Een mislukte incasso geeft veel extra gezeur en vaak ook nog extra kosten. Er zijn een paar oplossingen:
In 2e instantie AG afwachten en die voldoen (al of niet inclusief opgelegde toeslagen, soms lukt dat om zonder te voldoen).
Op voorhand incasso laten mislukken, door bv machtiging in te trekken en AG afwachten.
Of als meest elegante een bufferrekening waarop incasso's plaatsvinden en die je dan zelf op "peil" houdt op het moment dat jouw schikt.

Citaat:
Ik vind het mooi allemaal die verhalen, maar ik zie het persoonlijk als allemaal onzinnige uitvluchten om maar niet per AI te hoeven betalen. Ik neem aan dat alle personen die bezwaren hebben tegen AI ook nog ouderwets betalen en geen internetbankieren hebben? Daar zitten nl ook risico's aan vast, net zoals aan het leven overigens. Het niet mee willen in AI is mijns inziens dat je ergens bent blijven steken in de tijd
Dit verband ontgaat me even, maar wellicht komt dat omdat ik hier iets genuanceerder tegenaan kijk.
__________________
BenJ