Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 september 2009, 18:52
JWyndham's schermafbeelding
JWyndham JWyndham is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2009
Locatie: Home
Ziggo Internet: z1
DTV: Samsung HR360R
Berichten: 4
Standaard Geschillencommissie?

Hallo,

Al maanden heb ik een vervelende discussie lopen met Ziggo, inzake HDTV.
Mede naar aanleiding van de certificering door Ziggo heb ik van mijn zwager een Samsung DCB-H360R overgenomen. (Was niet door hem gebruikt, omdat hij onverwacht in het buitenland ging werken).
Gelijk een abonnement op de HD kanalen genomen. Toen had ik al wantrouwig moeten worden, want waarom zou Ziggo zes maanden gratis kijken weggeven?

Enfin, de decoder werkt prima, behalve op de HD kanalen. Zoals bij zovelen lopen het beeld en geluid op byzonder hinderlijke wijze niet synchroon. Niet alleen op NED1,2 en 3, maar op alle HD kanalen (het oude @Home gebied in het zuiden des lands).
Van Ziggo heb ik een tiental verschillende antwoorden gekregen, met daaronder de meest belachelijke verzoeken, maar geen oplossing. Het laatste nieuws van een paar maanden terug: "Er wordt aan een update gewerkt." Mijn abonnement op de HD kanalen kon ik niet opschorten totdat de problemen waren opgelost, dus is dat door mij opgezegd.

Ook Samsung heb ik gesproken. Zij stellen zich op het standpunt dat het probleem bij Ziggo ligt en dat hun apparatuur ok is. (Ik heb ook een Samsung TV). Ziggo zou een update moeten doorgeven.

Ik overweeg een klacht in te dienen bij de geschillencommissie in Den Haag en denk een goede kans te maken dit geschil te winnen.
Ik vind nl. dat Ziggo verplicht moet gaan worden dat e.e.a. gaat werken zoals het hoort, of mij de kosten gaat terug betalen voor het niet kunnen gebruiken van een door hun gecertificeerde ontvanger, omdat Ziggo niet het juiste signaal aanbiedt.

Al eens eerder heb ik een zaak tegen Ziggo gewonnen, en ook hier ben ik redelijk optimistisch over. Hier komt echter een economisch aspect bij kijken. Als ziggo dit verliest hebben zij een zeer grote schadepost, dat kan de geschillencommissie beinvloeden. Een van de grootste punten die in mijn voordeel spreken is dat ziggo weigert antwoord te geven op mijn brieven cq e-mails.
Dat is niet een alleen een ongelooflijk arrogante houding, maar ook niet echt slim van ze, want in een normale zakelijke verhouding, hoor je te reageren op een onderbouwde klacht. Mijn ervaring is dat het niet ingaan op klachten niet op prijs wordt gesteld door de geschillencommissie.

Een paar vragen:
Hoe schat het forum dit in?
Zijn er anderen die dit gelijktijdig met mij willen gaan doen?
Heeft iemand nog andere argumenten? Alle input is welkom.


Ik hoor het graag.

08 oktober 2009
Wel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hier lijkt het sync probleem opgelost na het downloaden van de nieuwe software.
Valt niet tegen. Ook geen 'nieuwe' bijverschijnselen ontdekt. Zou het dan echt gaan werken?

Laatst gewijzigd door JWyndham; 8 oktober 2009 om 12:40