Discussie: Vraag: Bandbreedte alles-in-1
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 3 september 2009, 13:56
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Daar de telefoonie niet door je router gaat hoef je hier ook niets in aan te passen. Wat je evt zou kunnen doen is je internet verbinding afkappen.
Stel.... Je hebt een internetabonnement van 50mb, en je steld je router in dat hij maximaal 45 mag gebruiken om te verdelen in het netwerk.
De overige 5Mbit is ruimvoldoende en meer dan genoeg om je spraak voldoende bandbreedte geven. (dit is een optie wanneer je een telefoonlijn hebt die continu (of zeer regelmatig) inbelverbinding maakt op de alarm/zorg centrale.
Dat gaat slechts beperkt helpen, aangezien het niet zo werkt. De bandbreedte tussen het modem en het Ziggo netwerk is sowieso groter dan je abonnement. Het internet verkeer wordt gecapped op de bandbreedte horende bij je abonnement. Het telefonieverkeer gaat daar gewoon naast. Wanneer het netwerk zodanig vol zit dat je niet je maximale snelheid zou kunnen halen, dan zal nog steeds telefonie met hogere prioriteit verzonden worden. Problemen zitten in het overbelast raken van het modem en niet in (het ontbreken van) bandbreedte. Op het laatste heeft het overigens wel invloed. Het modem zal minder snel overbelast raken wanneer je de download naar beneden dwingt. Het is wel een redelijk botte bijl-methode

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Je zou er ook voor kunnen kiezen om een 2e lijn mee te bestellen.
Dan heb je 1 lijn voor telefoongespreken en de andere lijn gebruik je voor de alarm/zorg dienst.
een of twee lijnen beide via het Ziggo modem veranderen niets aan de situatie. Het zijn dan ook niet echt twee lijnen maar slechts een extra nummer om op gebeld te worden en een verhoging van het maximaal gelijktijdig te voeren uitgaande gesprekken. Bij storing of stroomuitval zit je evengoed zonder beide "lijnen".
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________