Discussie: Vraag: Bandbreedte alles-in-1
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 3 september 2009, 13:48
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
yup, is het een actief systeem? of werkt het met een dailer?
Uitgaande van een dialer zou ik persoonlijk geen risico nemen. Wanneer je je huidige bestaande kpn lijn laat omzetten naar een budgetlijn (en deze dan exclusief voor de alarmering gebruikt) dan vallen de kosten voor deze lijn in ieder geval terug naar minder dan een tientje per maand. Nog steeds een aanzienlijk bedrag per jaar, maar voor een extra stuk zekerheid een gezonde keuze.

Telefonie via Ziggo is in ieder geval niet beschikbaar bij stroomstoringen in en buiten het huis, bij onderhoud aan het Ziggo netwerk in jouw regio en bij storingen aan de apparatuur. Een klassieke telefoonlijn heeft een beschikbaarheid van nagenoeg 100%.

Bij de telefonie van Ziggo gaat het zoals gezegd niet zozeer om de bandbreedte die je gebruikt, maar om de soort en vorm van het verkeer. Een usenet verbinding neemt veel bandbreedte in, maar vraagt relatief weinig van het modem. Een bittorrent client daarentegen kan router en of modem eenvoudig op de knieen dwingen. De kans dat daarbij je telefonieverbinding niet of niet meer volledig werkt, is reeel aanwezig. Met de juiste router in combinatie met goed geconfigureerde pc's en QoS kun je dit redelijk goed opvangen, maar een exclusieve telefoonlijn blijft wat mij betreft de eerste keuze.
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________