Los bericht bekijken
  #29  
Oud 3 september 2009, 12:51
MarcoH64's schermafbeelding
MarcoH64 MarcoH64 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 8
Standaard

Ik ben ook iemand die een hekel heeft aan AI's. Het is mooi dat een eerdere poster zegt dat hij er in jaren nooit problemen mee heeft gehad, maar ik heb persoonlijk wel het een en ander meegemaakt aan bedrijven die niet helemaal eerlijk (om het zachtjes uit te drukken) met AI's omgaan.

Alhoewel het misschien niet oneerlijk is, gaat ook Ziggo volgens mij de fout in. Als je AI toestaat is dat onder specifieke voorwaarden. Bij Ziggo gaat het om het maandelijks automatisch incasseren van de maadelijkse abonements kosten, en in geval van telefonie de variable gesprekskosten voor de betreffende maand. Als nieuwe abonee, of indien je het contract wijzigt door bijvoorbeeld over te stappen naar alles in een, dan is het een zooitje bij de administratie van Ziggo (blijkbaar) en kunnen ze pas na 2-3 maanden de eerste factuur sturen. In deze eerste incasso wordt niet 1 maand geincasseerd, maar ineens 2-3 maanden. Dit mag dus niet! "Ik" ga er vanuit dat er een bedrag X maandelijks wordt afgeschreven en niet ineens 3 maanden.

Mijn oplossing: Ik heb een slapende rekening waar bijna nooit geld op staat. Deze geef ik als AI rekening op. Alle AI's zullen falen, en ik maak vervolgens zelf handmatig de rekeningen over die betaald moeten worden (per internet banking). Zo houdt ik toch volledige controle over mijn geld.

Voor mij is dit des te belangrijker aangezien mijn salaris niet zoals bij 90% van de mensen aan het einde van de maand komt, maar rond de 7e. Ik betaal mijn rekeningen dus ook rond deze datum en niet rond de 25ste wanneer alle bedrijven proberen te incasseren. Al geinformeerd bij Ziggo of ze op een andere datum kunnen incasseren, maar dat kan dus niet.