Los bericht bekijken
  #115  
Oud 3 september 2009, 10:05
rweersch's schermafbeelding
rweersch rweersch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Sweikhuizen
Ziggo Internet: AiE Basic, Ubee
DTV: Humax 5100C en CI+
Berichten: 277
Standaard

Nee hoor, het is nog steeds een softwareprobleem, zoals we eigenlijk een aantal pagina's geleden ook al geconcludeerd hadden. Helaas is er nog altijd geen nieuwe firmware.

Zie ook mijn bericht van een paar weken geleden, waar ik jouw vragenlijst ingevuld heb:

Citaat:
Idem hierzo: geen zender-beeld, maar wel het menu, info e.d. als te snel gezapt wordt.

Mijn setup:
- 4:3 TV aangesloten via scart
- de ontvanger ingesteld op 4:3 bij 19:6 LB

De vragen van Anoniem:
- Kun je aangeven of hij vaak op dezelde kanalen op zwart gaat? Zo ja welke zenders?
Niet bij specifieke zenders, maar op het moment dat je snel zapt tussen zenders die 16:9 en 4:3 uitzenden. Het lijkt wel of de Samsung niet tegen de snelle wisseling van 16:9 vs. 4:3 en vice versa kan.

- Wat geeft de signaal info en ber aan (3x info), als een zender op zwart gaat?
Weet ik even niet zo uit het hoofd. De signaalsterkte is in elk geval 80% en de kwaliteit 100%. Er zijn verder ook geen problemen met de beeldkwaliteit, die is prima op alle zenders.

- Tijdens het op zwart gaan zien je dan nog wel de infobalk?
Ja hoor, en het menu en alles. Het heeft dus niks te maken met het signaal tussen de decoder en de TV.

- Als de decoder op zwart gaat werken dan de unsrambled zenders (Nederland1 en Ziggo TV (kan 11)) nog wel?
Nee, geen enkele zender geeft nog beeld. 2x EPG drukken, of schakelen tussen 4:3/16:9, of stekker eruit zijn de enige remedie.

- Teletext via de decoder kun je op dat moment nog wel gebruiken?
Ja.

- Als je naar een radio programma gaat als de decoder zwart beeld geeft heb je dan wel audio?
Ja
En zie je bij een radioprogramma ook dan de blauwe achtergrond nog of is die dan ook zwart?
Zwart.
- Andere bijzonderheden die je opvallen m.b.t. dit probleem?
Wat wel opvallend is: als ik niet "16:9 LB" maar "Volledig" kies,doet het probleem zich niet voor, dan kan ik als een wildeman zappen. Nadeel is dat alle 16:9 uitzendingen verticaal uitgerekt worden, dus de wereld bestaat alleen nog maar uit hyperslanke mensen

Ik heb dit probleem één keer geprobeerd aan de service desk uit te leggen, maar die (vrij domme) meid had geen flauw idee wat ik bedoelde. Ook was het volgens haar geen bekend probleem. Het feit dat dit probleem letterlijk op tientallen forums te vinden is maakte op haar geen indruk.

Ik vind het slecht dat Ziggo hier niks mee doet. Het moment is aangebroken om contact te zoeken met de Consumentenbond en Kassa/Radar, want dit is een probleem dat bij honderden mensen speelt.
Ik heb inmiddels een nieuwe decoder ontvangen... weer een 270R. En je raadt het al: precies hetzelfde probleem. En ik had nog wel gevraagd om een Humax.

Ik vind het erg slecht van Ziggo dat elke keer het probleem op de klant afgeschoven wordt. De enige oplossing is ofwel een ander merk decoder (de Humax) of zorgen dat deze software-bug verholpen wordt. Ik ben het ook zat om elke keer aan de service desk het probleem opnieuw uit te moeten leggen (geen historie?) en vervolgens ook weer aan de technische dienst. "Hebt u alle kabels aangesloten?". Ja, GVD(!) als ik de kabels niet goed had aangesloten zou ik altijd storing of geen beeld hebben. Maar het menu en de EPG verschijnen wél gewoon op het scherm. En op een of andere manier krijg ik dit bijna niet aan het verstand gepeuterd van die personen aan de andere kant van de lijn. En het probleem doet zich alleen voor op de 4:3-stand. Bij 16:9 is er niks aan de hand.

Ik ben zelf werkzaam in de IT (software architect) en ik ruik een bug op kilometers afstand. Nou, neem maar van mij aan dat dit een mega-bug is!

Laatst gewijzigd door rweersch; 3 september 2009 om 10:11