Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 september 2009, 08:45
Frenkerd's schermafbeelding
Frenkerd Frenkerd is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 augustus 2009
Locatie: Leidschendam
Berichten: 7
Standaard Overstap gemaakt van KPN naar Ziggo-alles-in-1-plus

Zo'n 3 weken geleden heb ik namens mijn ouders de overstap gepland naar Ziggo-alles-in-1. Ik heb daarbij gekozen voor de "plus" versie. Op het moment hebben wij nog een abonnement op zowel telefonie als ADSL bij KPN. TV kijken deden we wel al via Ziggo.

Met de telefoniste heb ik afgesproken dat we gebruik wilde maken van de overstapservice. Ziggo zou zorg dragen voor het opzeggen van alles wat wij bij KPN hebben lopen (ADSL en telefoon, maar ook nog bijv een oud firewall abonnementje). Hier hoeven wij niks voor te doen, alles zou vanzelf opgezegd worden. Binnen een week zouden wij een brief ontvangen van zowel Ziggo als van KPN met een bevestiging van ons nieuwe abonnement van Ziggo en een bevestiging van opzegging van KPN. De brief van Ziggo kwam op 11 augustus, de brief van KPN bleef tot heden uit.

Vandaar dat ik mij gister maar tot de klantenservice heb gericht, met de vraag of de opzegging van KPN wel volgens planning loopt. Vooral omdat uit de bevestigingsbrief niet blijkt dat Ziggo dit wel gaan opzeggen. Wel staat er een alinea over het nummerbehoud, maar nergens wordt expliciet vermeld dat wij hebben afgesproken dat Ziggo zowel ons internet als telefoon abonnement zouden opzeggen. Daarnaast is ook nooit om een klantnummer van KPN gevraagd toen ik het geheel telefonisch bestelde.

Het gesprek was helaas niet heel duidelijk. Als ik het goed begrepen heb, kwam het erop neer dat Ziggo pas per 12 september de abonnementen bij KPN zouden gaan opzeggen, omdat vanaf dat moment ons abonnement bij Ziggo in gaat.

Nu maak ik mij dus zorgen of het allemaal wel goed gaat. Deze zorgen worden mede versterkt door het bericht van een collega die precies hetzelfde als ik ondernomen heb, met als enig verschil dat bij hem tussen bestelling en levering maar een week zat. Deze collega heeft zojuist een boete van KPN ontvangen van 255 euro voor contractbreuk.

Ons abonnement bij KPN is al ontzettend oud, na telefonisch contact met KPN is mij bevestigd dat het pakket per maand opzegbaar is door de nieuwe wetgeving. Wat ik gehoopt had was toen ik in augustus het pakket bestelde bij Ziggo dat men het direct zou opzeggen, waarbij ik verwachtte dat de opzegging dan per 1 september zou gelden en de opzegtermijn tot 1 oktober zou duren. Ik had dus rekening gehouden met een halve maand overlap om eventuele problemen te ontwijken.
Nu ben ik dus allereerst bang dat de opzegging pas per 1 november effectief wordt, maar daarnaast zit ik niet te wachten op boetes voor contractbreuk. Dan wordt het wel een erg dure opzegging.
Wat is nu mijn vraag aan jullie? Wie heeft er ervaring met de gehele procedure en kan mij uitleggen dat ik ergens iets verkeerd gedaan heb, of kan mij gerust stellen? Eventueel ga ik dan hele handel annuleren en regel ik het geheel beter.