Los bericht bekijken
  #28  
Oud 3 september 2009, 07:18
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

En als we toch met gezegdes ed aan het smijten zijn. Als klant ben je koning, maar Ziggo is keizer.

Ziggo heeft voorwaarden gesteld aan de manier van betalen, net als veel grote partijen op deze markt. Nu kan je er enorm moeilijk over gaan doen dat je via AI moet gaan betalen, maar dat is nu eenmaal de voorwaarde die oa Ziggo gesteld heeft. En nogmaals, ik zie het probleem niet van AI betalen, het gemak ligt alleen maar hoger, en als consument word je tegenwoordig flink beschermt dus dat is ook geen issue.

En zolang je niet middels een schriftelijke overeenkomst met Ziggo kan aantonen dat je andere voorwaardes hebt afgesloten (10 jaar per AG betalen is geen bewijs!) heb je eigenlijk 2 keuze's:
- Je conformeert je aan de voorwaarde van Ziggo, betaald per AI en blijft klant.
- Je wilt je niet conformeren aan de voorwaarde van Ziggo, wil om welke reden dan ook niet per AI betalen. Dan zeg je het abonnement op en ga je op zoek naar een ander.

Je kan hier enorm lang gaan lopen discuseren over wat je als klant wilt maar daar veranderen de voorwaarden van Ziggo niet van. En klant is koning heeft hier helemaal niets mee uit te staan. Ziggo bied als aanbieder een dienst aan onder bepaalde voorwaarden. Als klant heb je de keus om daarmee akkoord te gaan en de dienst af te nemen, of als je het niet met de voorwaarden eens bent om een andere aanbieder te zoeken met voorwaarden waar je het wel mee eens bent.

En men dient zelf op de hoogte te zijn van de algemene voorwaarden als men een dienst afsluit bij een aanbieder. De aanbieder moet het mogelijk maken om op de hoogte te kunnen zijn van de algemene voorwaarden (beschikbaar stellen op de site ed), maar de rest van de informatieplicht ligt bij de afnemer.
Er word geclaimd dat Ziggo andere zaken voorgespiegeld zou hebben, wil je daar wat mee kunnen, dan zul jij als klager dat moeten gaan aantonen. Jij stelt dat er tegen je gelogen is, dan ben jij ook degene die de bewijslast voor dat argument moet gaan aanvoeren. En uit je verhaal begrijp ik al dat je geen schrifelijke overeenkomst met Ziggo hebt waaruit blijkt dat je per AG mag betalen, ofwel je staat zeer zwak. Over het hoe en wat van de telefoongesprek hoeven we hier niet uit te wijden, behalve jijzelf waren wij er geen van allen bij, en kunnen dus niet oordelen hoe dat gesprek verlopen is en horen wij enkel jou kant van het verhaal.

Ik denk dat er maar 1 optie voor je overblijft. Opzeggen en op zoek naar een ander. En als principes inderdaad zo belangrijk voor je zijn als je hier doet voorkomen dan had je allang opgezegd moeten hebben.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 3 september 2009 om 07:26