Discussie: Waarschuwing: Docsis 3.0 Modem
Los bericht bekijken
  #163  
Oud 2 september 2009, 22:47
ardegraaff's schermafbeelding
ardegraaff ardegraaff is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Rijen Ziggo
Ziggo Internet: A-in-1 Extra, Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax iHDR5050C en IR-FOX-C
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
En daar zit nou juist de kneep,.. menig, wat direct inhoud dat niet elke pc het kan.

Je geeft aan dat de 100Mbit verbinding ruimschoot toereikend is, maar van die 100Mbit haal je in de praktijk maximaal eens 70-80 Mbit.

Juist het probleem is dat er heel wat hardware rondzwerft die deze snelheden niet gaan halen en dat de hardware de bottleneck zal gaan vormen.
Maximaal 70-80 Mbit in de praktijk, is toch ruimschoots voldoende om die 50 Mb/s te halen die op dit moment wordt aangeboden door Ziggo?
Ik denk eerlijk gezegd dat veel mensen die voor All in One Extra zijn gegaan niet echt met zwaar verouderde hardware zitten, bij een (groot)deel moet er hooguit een router worden vervangen die de LAN-WAN/WAN-LAN througput niet haalt.
Dat uiteindelijk de ongewijzigde hardware de bottelneck gaat vormen als de downloadsnelheid telkens verhoogd wordt lijkt me zo klaar als een klontje.
Te zeggen dat een PC van een jaar of 4 oud (per definitie) geen stabiele 50 Mb/s download kan halen is te kort door de bocht.
De naar mijn zoontje doorgeschoven bijna 5 jaar oude PC, die destijds bij langer niet de krachtigst verkrijgbare was, is daarvan het bewijs.