Discussie: Vraag: router
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 2 september 2009, 21:59
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Met die kabel zou je PC moeten werken, alleen moet alles (ook het modem) dan uit en weer aangezet worden. Let er op wat de lampjes doen.

Problemen met draadloos zijn meestal aan configuratie te wijten. Let er op dat de router en het modem dezelfde smaak draadloos ondersteunen.
Kwa beveiliging heb je WEP, WPA en WPA2, kwa encryptie krijg je dan WEP-64 bits, WEP-128 bits, WPA-TKIP, WPA-AES, WPA2-TKIP en WPA2-AES (wanneer je pech hebt kun je van AES ook nog 128 bits en 256 bits tegenkomen).

Voorkeur gaat uit naar WPA2-AES (soms hardware-ondersteuning dus sneller), met als goede tweede keus WPA2-TKIP; beiden zijn veilig.
WPA begint inmiddels aardig lek te raken; WEP is al geruime tijd zo lek als een mandje. Denk er ook aan dat passfrases hoofdletter-gevoelig zijn!

Maar zoals gezegd, belangrijkste is dat beide kanten het erover eens zijn wat te gebruiken. Probeer daarbij liefst geen combi-modes in te stellen. Voor instel/testdoeleinden kan dat wel handig zijn (minder keuzes), maar deze compatibiliteit gaat meestal ten koste van de snelheid.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.