Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 september 2009, 12:14
Jolien's schermafbeelding
Jolien Jolien is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 september 2009
Locatie: Alphen aan den Rijn
Ziggo Internet: basis
DTV: ?
Berichten: 1
Standaard Klantenservice Ziggo luistert niet

Even mijn verhaal spuien:

Ik ben nog maar net lid van Ziggo en ze hebben me al zover dat ik eigenlijk alweer op wil zeggen (helaas zijn zij op het moment de enige aanbieders hier). Heb al een aantal vermoeiende telefoontjes met de klantenservice achter de rug en iemand fatsoenlijk helpen schijnt niet te kunnen bij Ziggo. Dit is mijn verhaal: Op 23 juli jongstleden vond ik een brief in mijn brievenbus van Ziggo dat mijn account afgesloten zou worden als ik niet binnen 10 dagen zou reageren. Dat vond ik erg knap aangezien ik net mijn handtekening onder het koopcontract gezet had en dus pas net eigenaar was van mijn nieuwe huis. Dus ik heb het 070 nummer gebeld wat op de brief stond. Daar heb ik de situatie uitgelegd en de dame die ik toen aan de telefoon kreeg gaf mij aan dat ik per 14 augustus tv en radio zou krijgen en dat ik geen aansluitkosten hoefde te betalen. Een paar dagen later kreeg ik een bevestiging dat ik per 23 juli aangesloten zou zijn bij Ziggo. Dus ik meteen bellen met de klantenservice. Nou ja, meteen, eerst een tijd de wacht in natuurlijk! Daar kreeg ik een medewerkster aan de telefoon die in mijn ogen absoluut niet achter de telefoon had mogen zitten. Ik weet niet wat ze aan het doen was, maar alles wat ik haar zei dat herhaalde ze verkeerd en ze begreep steeds maar niet wat ik haar vertelde. Met kromme tenen heb ik een half uur met haar aan de lijn gehangen. Mijn postcode herhaalde ze verkeerd, mijn huisnummer herhaalde ze verkeerd, ze begreep niet dat ik het huis uit ging en dus niet ging verhuizen, maar een nieuw adres had, toen ze dat snapte maakt ze ervan dat ik van de ********weg naar een ander adres ging (ik ging juist uit huis naar de *******weg verhuizen) en als klap op de vuurpijl maakte ze ervan dat ik per 24 augustus zou verhuizen. Daarop heb ik vermeldt dat dat per 14 augustus zou zijn (Zij: 14 augustus 2008 dus.) Ik: Nee, het is 2009 dit jaar. Zij: Ja, dat zei ik toch! Daarna vermeldde zij mij dat alles geregeld was. Dus ik heb haar vriendelijk vermeldt dat ik de volgende dag wel terug zou bellen, omdat ik er weinig vertrouwen in had dat het goed geregeld was.

De volgende dag heb ik teruggebeld en kreeg ik een vriendelijke meneer aan de telefoon. Toen hij in de gegevens keek, bleek het nog niet goed te staan en daarbij vermeldde hij me dat ik ook nog aansluitkosten zou moeten betalen. Ik heb hem verteld dat ik dat niet hoefde te doen volgend de dame van het eerste gesprek en daarop heeft hij er ook voor gezorgd dat die kosten niet meer van toepassing op mij zouden zijn. Ook heb ik hem het verhaal van de vorige avond vertelt en hij kende de betreffende persoon en zou haar daarop aanspreken. En verder was volgens hem verder alles geregeld. Aangezien ik in deze meneer het volste vertrouwen had, heb ik niet meer gebeld om te controleren of alles klopte.

Nu kreeg ik op vrijdag 28 augustus een factuur binnen die vanaf 23 juli gedateerd was. Dus ik heb meteen gebeld naar het 070 nummer dat ik steeds heb gebeld en daar kreeg ik weer iemand aan de lijn die mij vertelde dat hij het zou regelen. Op dinsdag 1 september keek ik op mijn rekening en zag dat het volledige bedrag vanaf 23 juli was afgeschreven. Dus ik kon weer gaan bellen! Ik pakte het bekende 070 nummer en kreeg na 5 minuten eindelijk iemand aan de lijn. Die besloot mij eerste te gaan ondervragen hoe ik aan het 070 nummer kwam in plaats van hulp te bieden. Nou, van Ziggo zelf! Op het moment dat ik mijn geduld begon te verliezen besloot de meneer die ik aan de lijn had dat hij daar geen zin in had en hing mij zonder pardoes op! Zoiets belachelijks heb ik nog nooit meegemaakt. Ziggo maakt fout na fout, ik hang continue aan de lijn, maak hiervoor kosten en dan word ik er nog opgegooid ook. Dus ik heb terug gebeld en daarna kreeg ik een dame aan de lijn die mij vertelde dat zij mij niet kon helpen omdat ik de klantenservice niet belde. Wat heb ik al die keren ervoor gedaan dan??? Die laatste 2 medewerkers waren te brutaal voor woorden. Vroeger was het nog klant is koning, maakt tegenwoordig lijkt het meer op: We hebben je geld, kan ons het wat schelen. Als je geen klanten aankan die klachten hebben en het beu zijn continue te moeten bellen, dan hoor je niet op een klantenservice thuis. Daarna werd ik naar het 0900 nummer verwezen. Dat heb ik gebeld. Kreeg te horen dat het druk was en dat het een kwartier kon duren. Ik heb een half uur gewacht voordat ik eigenlijk iemand aan de lijn heb gekregen. Daar kreeg ik uiteindelijk te horen dat het bedrag wat teveel berekend was in een credit van de volgende rekening afgetrokken zou worden. Eindelijk een antwoord, maar de manier waarop Ziggo met klanten omgaat vanuit de klantenservice vind ik te gek voor worden. Ik heb 4 keer moeten bellen, daarvoor eerst gemiddeld een kwartier tot half uur aan de lijn gehangen voordat ik iemand aan de lijn kreeg en in 3 van de vier gevallen iemand aan de lijn gehad die niet kon waarmaken wat er van een klantenservice verwacht wordt: SERVICE!