Discussie: Zeer hoge snelheden
Los bericht bekijken
  #20  
Oud 1 september 2009, 16:02
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Ok, als dat het geval is zou Ziggo in deze de aie extra abonnementen die nog het motorola modem hebben vast op kunnen schroeven naar zo'n 30 of 40 MB. Dat kan dan beschouwd worden als een gewenningsfase.

Werd de 30MB van het oude Z3i abonnement ook via het Motorola modem doorgegeven?
Voor zover ik weet wel, maar ik kan me vergissen.

In de praktijk komt echter de benutting van de beschikbare capaciteit als groot knelpunt naar voren bij snelheden hoger als 25Mbit. ED2 heeft nl niet de mogelijkheid om meerdere download channels te gebruiken, dit in tegenstelling tot ED3.

Doordat ED3 van meerdere download channels gebruiker kan maken, is de snelheid beter te verdelen over de beschikbare capaciteit en treden en minder problemen op met het behalen van de snelheid.

Voorbeeld:
Men bied iemand 40Mbit middels een Motorola ED2 modem. Het modem kan dit makkelijk aan. Echter word van 1 download kanaal 40Mbit gebruikt. Een kanaal kan max (voor het gemak afgerond) 50Mbit leveren.

Meld zich hier nu nog een 40Mbit abonnee op aan (het modem dan) dan zal deze max 10Mbit halen als de ander reeds de 40Mbit benut. Ofwel gemiddeld zal de snelheid nogal fluctueren bij deze 2 abonnee's. Niet heel erg gewenst. De andere kant is, dan als dat 2e modem zich op een ander kanaal aanmeld er 10Mbit onbenut blijft. Als dit fenomeen zich op elk kanaal voordoet dan blijft er een hele berg capaciteit onbenut.

Als met al is dit niet erg ideeal. Daar zit er in ED3 loadbalancing over meedere kanalen.

Het gehele verhaal is ietwat kort door de boch en eenvoudig voorgesteld, ook niet alle "benoemingen zullen 100% kloppen, maar dat was niet mijn insteek met deze uitleg. Ik hoop dat zo iets duidelijker is geworden waarom men voor snelheden boven de 25Mbit toch echt liever ED3 inzet.
__________________