Los bericht bekijken
  #26  
Oud 31 augustus 2009, 23:48
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adejong Bekijk bericht
Dat is naar mijn mening niet waar. Het enige wat de Ziggo SMTP server KAN checken, is of het FROM e-mailadres bestaat in HUN mailomgeving en/of het FROM e-mailadres een geldig MX record heeft.
Er wordt wel degelijk terwijl jij een smtp mail probeert te versturen live een verbinding gemaakt met de mailserver van de 'afzender' en er wordt gekeken of het afzender-emailadres mail accepteert. Doet die dat niet, dan wordt jouw mail niet verzonden. Hetzelfde geldt voor de bestemming van je mail. Voor Google adressen en nog een aantal (catch-all) gaat dat niet op omdat die blijkbaar intern pas checken of een adres bestaat. (je krijgt dan een bouncemail terug later) Je kunt dus rustig een niet bestaand email adres gebruiken van een catchall server. Maar in elk geval moet je hier wel rekening mee houden. Een ongeldig afzenderadres of bestemming wordt (normaal gesproken) niet verzonden.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....