Los bericht bekijken
  #39  
Oud 31 augustus 2009, 23:20
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door E.Jekel Bekijk bericht
Uhm Excalibur ... je gaat er dan wel vanuit dat iedereen die Ziggo heeft op dit forum zit en dus ook kenbaar maakt of zij problemen hebben of niet.
Nee daar ga ik niet vanuit, absoluut niet zelfs. Dat heb ik ook niet gesteld.
Het percentage van het aantal klanten met problemen hier op het forum aanwezig is groter als het percentage klanten wat geen problemen heeft.

Om de simpele reden dat de meesten klanten niet op internet op zoek gaan naar een manier om hun hart te luchten of lotgenoten te zoeken als ze geen problemen hebben. Die mensen gebruiker hun verbinding en daarmee is de kous af, slechts een klein percentage ervan meld zich op een dergelijk forum aan om andere mensen te helpen.

Echter de mensen die wel problemen hebben, hebben een veel grotere "drive" om juist wel op zoek te gaan naar lotgenoten, een manier om hun hart te luchten, of juist om een oplossing voor hun probleem te zoeken. Een veel groter percentage van deze groep zal bijvoorbeeld op een forum als deze terecht komen en zich aanmelden. Dat veel van deze mensen "blijven hangen" op het forum nadat het probleem is opgelost is weer een geheel ander verhaal.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door E.Jekel Bekijk bericht
Daarbij durf ik best mijn hand in het vuur te steken dat voor alle mensen die internet afnemen van Ziggo (en die natuurlijk DC3 hebben) dat er gerust een hoger dan 25% heerst van mensen die er problemen mee hebben.
Ik hoop dat je een vuurvaste hand hebt, want ik denk dat het door jou geschetste percentage schromelijk overdreven is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door E.Jekel Bekijk bericht
Daarvoor klagen teveel storingsmonteurs zelf ook en het is niet zomaar dat ze de oude motorola's meestal weer ophangen ipv met de DC verder gaan.
Dit heeft weer met hetzelfde stukje psyche te maken als het beeld wat je zou kunnen vormen als je op een forum als deze vertoeft.

Waar worden die storingsmonteurs heen gestuurd? Juist, naar de klanten die problemen hebben, niet naar de klanten die geen problemen hebben.

Wat is het overgrote deel van de topics hier op het forum? Juist, de mensen die problemen hebben.

Dat wil niet zeggen dat het overgrote deel van de mensen problemen hebben, echter, zoals eerder gezegd, heeft de groep mensen die geen storing heeft een veel kleinere "drive" om zich op een forum aan te melden. En de mensen die in deze groep vallen en zich wel aanmelden doen dit meestal om andere mensen misschien te kunnen helpen en te kunnen bijstaan met adviezen.

Het is heel makkelijk om op basis van een forum of storingsmonteurs een beeld te vormen over de omvang. Echter als je er niet voor oppast, en niet relativeerd, neigt dit heel snel richting negatief. Juist omdat je bijna enkel te maken krijgt met negatieve reacties of met problemen.

Als een precies evengroot percentagevan de mensen die geen problemen hebben hier op het forum positief zouden posten, als het percentage van de mensen die wel problemen hebben dan zou het beeld er echt geheel anders uitzien.

Blijft overeind ; elke klacht is er gewoon een teveel.
__________________