Los bericht bekijken
  #366  
Oud 31 augustus 2009, 21:24
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Het zal best dat hij dat gezegd heeft, want alleen als je voor Nederland kiest krijg je de door Ziggo gewenste en doorgedrukte aanpassingen van de firmware voor je kiezen. Maar dat bewijst niet dat het niet werkt als je een andere landeninstelling kiest.

In andere Europese landen zijn er kennelijk (nog) geen kabeloperators die zulke idiote eisen stellen aan de inperkingen van de functionaliteit van de gebruikersinterface zoals het niet naar eigen inzicht kunnen sorteren en nummeren van de kanalen in de basislijst of het verwijderen van kanalen uit die lijst, en zodoende is die functionaliteit nog gewoon in de nieuwe firmware aanwezig bij alle landeninstellingen behalve Nederland.
Andere landen kennen ook operator specifieke aanpassingen, daar wordt ook juist de landkeuze voor gebruikt. Als je een andere landkeuze selecteert dan zul je op de voorhand niet weten weten welke ondersteuning een dergelijke keuze oplevert. Zo wordt bij een aantal landen geen automatisch netwerkupdate gesupport door de software. Zodra er een aanpassing op het netwerk plaatsvindt zal de applicatie dit niet opmerken en aanpassen. Het gevolg is dat je zelf een her-installtie moet uitvoeren en alles opnieuw moet indelen.
Uiteraard staat het ieder vrij om een andere landkeuze te maken om daarmee een mogelijkheid te hebben voor het sorteren van kanalen. Ik heb de vraag al weken uitstaan bij Sony UK maar tot op heden is er geen duidelijkheid of het enable'n conflicten oplevert met de autonetwerk update functionaliteit. Alle andere operators (muv UPC) ondersteunen dezelfde functionaliteit. Sterker nog alle andere operators testen dezelfde producten gezamenlijk met Ziggo.