Los bericht bekijken
  #10  
Oud 31 augustus 2009, 20:45
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Unhappy

Dat hangt er van af met welke kennis en welke apparatuur zij die wijkkast in gaan. De eenvoudige monteur met signaalsterktemetertje, die alle kabels nog even goed naloopt en vastschroeft kan natuurlijk geluk hebben, maar ik denk gezien de cijfers dat er serieus gemeten moet worden, en mogelijk op andere plaatsen dan de wijkkast.

Een van de problemen bij ziggo is daarbij dat zij ervoor gekozen hebben relatief veel goedkope mensen in te zetten. De infrastructuur om van daaruit de paar heus wel aanwezige top-technici adekwaat aan te sturen via storings-analyses en escalatie procedures bestaat echter nauwelijks. Dit blijkt ook al uit de voortdurend "zoek" rakende foutmeldingen en afspraken, ontbrekende storings-confirmatiemeldingen en (wijk)storingsmeldingen en het volstrekte onvermogen van de helpdesk om uit de binnenkomende foutmeldingen een groepsstoring te concluderen.

Je eerste probleem zal dus zijn om je storingsmelding door te laten dringen tot de juiste technici. Gezien het functioneren van de helpdesk helpt het daarbij waarschijnlijk wanneer jij en andere buurtgenoten in zo groot mogelijke aantallen zo kort mogelijk na elkaar bellen. Ook dient iedereen daarbij aan te geven dat het om een groepsstoring gaat en dat het normale circuit (modempje uit/aan kijken naar signaal/ S?N waarden, modem monteur zenden) ruimschoots doorlopen is en dat iedereen nu van Ziggo een volgende stap verwacht (i.p.v. een eindeloze herhaling van dezelfde niet-werkenden).

Veel succes!

Mees de Roo

P.S. een echt slechte upstream be´nvloed ook de downloads nadelig omdat bevestigingen/fouten van ontvangen pakketten niet op tijd verzonden kunnen worden.
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.